- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Este fără cacao și totuși are culoarea specifică de la pudra de roșcove, cunoscută și sub denumirea de karob, care înlocuiește cu succes cacaua în diverse rețete de prăjituri.
Pudra de roșcove se obține din fructul roșcovului, un arbore ornamental cu fructi comestibile, sub formă de păstăi, originar din zona bazinului mediteranean,
Pudra de roșcove, sau karobul, areatât culoarea cât și gustul, asemanatoare cu cacaua.
Este bogată în fibre alimentare, calciu, dar și vitamin și minerale.
Și cel mai important este faptul că nu conține cofeină, gluten, lactoză, sau colesterol și are un indice glicemic foarte mic.
Pudra de roșcove înlocuiește cu success cacaua, în prăjituri, budinci, toppinguri, etc.
Citește și: Nuci cu cacao și cremă de vanilie. Mici bijuterii culinare
Ce ne trebuie pentru Rețeta Negresă de post fără cacao:
- Pentru o tavă de 25/25 cm:
- 300 gr făină
- 30 gr pudră de roșcove
- 150 g zahăr
- 125 ml ulei
- 250 ml lapte de migdale
- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 linguriță praf de copt
- 1 praf de sare
Cum preparăm Rețeta Negresă de post fără cacao?
De menționat că laptele de migdale este aromat și dens și va da gust deosebit negresei de post, dar în lipsa acestuia se poate folosi orice altă băutură vegetală: de soia, de orez, etc.
Vedeți Aici Rețeta pentru Băutură de orez preparată în casă!
Pornim cuptorul la 180 de grade.
Amestecăm într-un vas făina, bicarbonatul, amidonul, praful de copt și pudra de roșcove, sau karobul.
În alt vas mixăm uleiul cu zahărul și un praf de sare. Le mixăm până se diluează zahărul, apoi adăugăm laptele de migdale și omogenizăm compoziția.
Turnăm compoziția peste ingredientele solide și le amestecăm bine până rezultă o compoziție omogenă, ca o smântână, mai groasă.
Citește și: Rețeta Negresă de post cu unt de arahide
Întindem compoziția pentru negresă de post fără cacao într-o tavă de 25/25 cm, tapetată cu hârtie de copt.
O dăm la cuptor, pentru 30-35 de minute, sau până este bine rumenită la exterior.
Lăsăm negresa de post fără cacao să se răcească bine, apoi o porționăm și o putem servi, alături de cei dragi.
Spor și pofta buna!
Salată de rucola cu avocado și legume asortate. O salată de primăvară plină de culoare și savoare... Pâine de casă cu cartofi în aluat și o delicioasă cremă de brânză - Reţeta lui Vlăduţ...