Antena Căutare

Pâine de casă cu cartofi în aluat și o delicioasă cremă de brânză - Reţeta lui Vlăduţ

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, ne-a surprins plăcut cu o rețetă de pâine foarte guatoasă și aromată, servită cu o cremă de brânză cu multă verdeață. Este o rețetă de pâine de casă cu cartofi în aluat, însă modul de preparare este unul deosebit.

Pâine de casă cu cartofi în aluat și o delicioasă cremă de brânză - Reţeta lui Vlăduţ Galerie
Pâine de casă cu cartofi în aluat și o delicioasă cremă de brânză

Pâinea de casă cu cartofi este printre preferințele multora, dar atunci când cartofii mai sunt și aromatizați cu usturoi și rozmarin și preparați la cuptor ca în rețeta lui Vlăduț, pâinea de casă va ieși de-a dreptul delicioasă.

Rețeta Pâine de casă cu cartofi în aluat și o delicioasă cremă de brânză - Ingrediente:


  • Pentru pâine:
  • 750 gr făină tip 650
  • 350 ml apă caldă
  • 7 gr drojdie uscată
  • 1 linguriță de sare
  • 1 linguriță de zahăr
  • 3 cartofi, medii
  • sare și piper
  • 3-4 căței de usturoi
  • 3-4 crenguțe de rozmarin
  • 50-60 ml ulei de măsline
  • Pentru crema de brânză:
  • brânză telemea sărată
  • brânză tartinabilă
  • smântână
  • ceapă verde
  • mărar verde

Cum procedăm pentru a prepara Rețeta Pâine de casă cu cartofi în aluat și o delicioasă cremă de brânză ?

Mai întâi ne ocupăm de cartofi care vor fi incluși în aluatul de pâine.

Curățăm cartofii, îi spălăm bine și îi feliem grosier. Îi așezăm într-o tavă cu ulei de măsline și presărm peste ei sare și piper. Adăugăm și usturoiul, câteva crenguțe de rozmarin, acoperim tava cu folie de aluminiu și o dăm la cuptor, la 200 de grade, pentru 30-35 de minute.

După acest interval, frământăm aluatul de pâine, în modul clasic, din făină cu apă caldă, sare și drojdia diluată cu zahăr.

Citește și: Rețetă de pite sau turte la tigaie fără drojdie

Pasăm cartofii împreună cu usturoiul și grăsimea din tavă și încorporăm piureul rezultat în aluatul de pâine.

Lăsăm aluatul să se dospească la loc cald și acoperit, 45-50 de minute, apoi îl întindem într-o tavă de cuptor, tapetată cu hârtie de copt.

Coacem pâinea pentru 35-40 de minute la 170-180 de grade.

Citește și: Cum se prepară pâinea cu maia naturală

Cât timp se coace pâinea, preparăm crema de brânză. Amestecăm cele două tipuri de brânză, adăugăm ceapa și mărarul, tocate fin și potrivim gustul și textura cu puțină smântână.

Servim pâinea de casă cu cartofi în aluat tartinată cu cremă de brânză.

Spor și poftă bună!

Negresă de post fără cacao. Rețetă de negresă cu textură densă și aromă deosebită... Rețetă de Pâine cu cartofi și Rețetă de Biscuiți cu migdale. Două rețete delicioase cu reușită sigură...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x