Cu textură ușor aerată și umedă, cu aromă de vanilie și arahide, nu are cum să nu-i cucerească pe iubitorii de desert, această delicioasă Negresă de post cu unt de arahide.
Ce ne trebuie pentru Rețeta Negresă de post cu unt de arahide:
- 300 gr făină
- 30 gr amidon
- 30 gr cacao
- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
- 150 g zahăr
- 125 gr unt arahide
- 400 ml lapte orez sau de soia
- 1 linguriță extract de vanilie
- 1 praf de sare
Iată cât de simplu se prepare Rețeta Negresă de post cu unt de arahide
Pornim cuptorul la 180 de grade.
Punem într-un vas făina, bicarbonatul, amidonul, praful de copt și cacaua.
În alt vas punem untul de arahide, zahărul și un praf de sare. Le mixăm până se omogenizează bine, apoi adăugăm laptele de orez și ingredientele solide. Omogenizăm bine compoziția și o întindem într-o tavă de 20/30 cm, tapetată cu hârtie de copt.
Din aceeași categorie mai puteți opta și pentru:
- Rețeta Negresă de post cu aromă de cafea și nuci
- Rețeta Negresă de post cu ciocolată și sirop de arțar
Dăm tava cu compoziția pentru negresă de post cu unt de arahide la cuptor, pentru 35-40 de minute.
Lăsăm prăjitura să se răvcească bine, apoi o porționăm și o servim cu poftă, alături de cei dragi.
Spor și pofta buna!
Rețetă de post: Mâncare de urzici cu orez, servită cu mămăliguță... Pesto de leurdă. Un preparat ideal pentru curele de detoxifiere...