Papanași cu sos din fructe de pădure și smântână, o rețetă tradițională foarte apreciată.
Ingrediente pentru rețeta de Papanași cu sos din fructe de pădure și smântână
- 500 gr brânză dulce, de vaci
- 2 ouă
- 300 gr făină
- 2 plicuri zahăr vanilinat
- 1 lămâie
- 1 portocală
- 300 gr zahăr
- Zahăr pudră
- 1 pliculeț bicarbonat de sodiu
- ulei pentru prăjit
- smântână, pentru servit
- 500 gr fructe de pădure, congelate
- 200 gr zahăr
Mod de preparare pentru rețeta de Papanași cu sos din fructe de pădure și smântână
Pentru aluat de papanași, peste brânză se adaugă ouăle, zaharul vanilinat, bicarbonatul, coaja de lămâie rasă, coaja de portocalănrasă, și se amestecă bine.
Se adaugă, treptat, făina și se frământă până când aluatul nu mai este lipicios. Se lasă la odihnit 15 minute.
Apoi se modelează papanașii și se prăjesc în ulei încins.
Pentru servit se prepară un sos din fructe de pădure cu zahăr care se trece prin sită după fierbere.
Se servesc papanașii cu smântână și sos din fructe de pădure.
Prăjitura înțepată. O delicioasă prăjitură cu blat de pandișpan și cremă de ciocolată... Rețeta Coxinha De Frago. Niște delicioase găluște de aluat umplute cu piept de pui...