Nimeni nu va refuza așa desert tradițional, dar reinventat într-un mod mai delicios: „Papanași cu cremă de vanilie și sos de vișine”!
Ingrediente pentru rețeta de Papanași cu cremă de vanilie și sos de vișine
- 500 g brânză de vaci
- 6 ouă
- 4 plicuri zahăr vanilat
- 500 g zahăr
- 1 plic praf de copt
- 400 ml ulei
- 450-500 g făină
- 500 g vișine congelate
- 1 l lapte dulce gras
- 200 g unt
Mod de preparare pentru rețeta de Papanași cu cremă de vanilie și sos de vișine
Se amestecă brânza de vaci cu 2 ouă, 200 g zahăr, zahărul vanilat, praful de copt și făină cât cuprinde pentru a face o compoziție ușor de modelat dar nu foarte fermă.
Citește și: Două rețete tradiționale de papanași: Papanași moldovenești și Papanași muntenești
Se formează biluțe și se prăjesc în baie de ulei.
Se amestecă 4 ouă cu 4 linguri de zahăr , 4 linguri de făină și 500 ml lapte și se pune compoziția la fiert, amestecând continuu până se îngroașă ca o ciulama.
Se stinge focul și se încorporează untul.
Citește și: Cum se prepară cel mai îndrăgit desert tradițional. Rețetă de Papanași cu dulceață de afine
Vișinile se pun la fiert cu puțin zahăr până se îngroașă puțin sosul.
Se așază papanașii pe farfurii cu cremă de vanilie între ei și se glazurează cu sos de vișine.