- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Pe cât de gustos, pe atât de caloric! Cozonacul este unul dintre cele mai iubite, dar și cele mai controversate preparate de la masa tradițională de Paște, dar, preparat în varianta raw-vegan, fără zahăr, fără lapte şi fără coacere, devine un adevărat deliciu sănătos! De ce ai nevoie pentru prepararea lui? De îndemânare și de ingrediente... vii!
Bogat în fibre și extrem de gustos, cozonacul raw-vegan reprezintă o alternativă sănătoasă pentru clasicul cozonac pe care îl preparam, până acum, la cuptor. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru prepararea celebrului cozonac!
Ingrediente pentru cocă: 300 grame fulgi de ovăz măcinați, 2 linguri unt de cocos, 200 grame curmale hidratate pasate.
Ingrediente pentru cremă: 100 grame curmale, 200 grame nuci românești hidratate, 2 linguri unt de cocoș, 50 grame cacao crudă, 70 grame miere, stafide și nuci întregi (opțional).
Mod de preparare:
Foaia de ruladă
Din curmale și apa pe care acestea și-o lasă se prepară o pastă. Peste făina de ovăz se adaugă untul de cocos și, treptat, gemul de curmale, după care se amestecă în blender, la viteză medie, până se obține o pastă de consistența celei pentru cozonacul clasic. Apoi, se întinde compoziția pe o folie alimentară și se presează cu un făcăleț.
Crema
Toate ingredientele, mai puțin stafidele și nucile întregi, se amestecă în blender la o viteză mare, până se formează o pastă. Se așază pe foaia de rulada și se întinde uniform. Se presară stafidele și nucile întregi.
Se rulează cu grijă, dinspre exterior spre interior și se pune la frigider cel puțin 2 ore.
Poftă bună!
Descoperă cum prepari cel mai pufos cozonac pentru masa de Paște!
Sursă foto: Pofta de Verde
Iată ce poți face cu albușurile rămase: Chec din albușuri cu mac și lămâie!... Succes garantat pentru masa de Paște! Ciolan de berbec, rețetă recomandată de Chef Cătălin Scărlătescu...