Chefi la cutite

Paște raw-vegan! Învață să prepari cozonac fără coacere. Desertul sănătos și gustos de pe masa de Sărbători

 

Pe cât de gustos, pe atât de caloric! Cozonacul este unul dintre cele mai iubite, dar și cele mai controversate preparate de la masa tradițională de Paște, dar, preparat în varianta raw-vegan, fără zahăr, fără lapte şi fără coacere, devine un adevărat deliciu sănătos! De ce ai nevoie pentru prepararea lui? De îndemânare și de ingrediente... vii!

Bogat în fibre și extrem de gustos, cozonacul raw-vegan reprezintă o alternativă sănătoasă pentru clasicul cozonac pe care îl preparam, până acum, la cuptor. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru prepararea celebrului cozonac!

Ingrediente pentru cocă: 300 grame fulgi de ovăz măcinați, 2 linguri unt de cocos, 200 grame curmale hidratate pasate.

Ingrediente pentru cremă: 100 grame curmale, 200 grame nuci românești hidratate, 2 linguri unt de cocoș, 50 grame cacao crudă, 70 grame miere,  stafide și nuci întregi (opțional).

Mod de preparare: 

Foaia de ruladă 

Din curmale și apa pe care acestea și-o lasă se prepară o pastă. Peste făina de ovăz se adaugă untul de cocos și, treptat, gemul de curmale, după care se amestecă în blender, la viteză medie, până se obține o pastă de consistența celei pentru cozonacul clasic. Apoi, se întinde compoziția pe o folie alimentară și se presează cu un făcăleț.

Crema

Toate ingredientele, mai puțin stafidele și nucile întregi, se amestecă în blender la o viteză mare, până se formează o pastă. Se așază pe foaia de rulada și se întinde uniform. Se presară stafidele și nucile întregi.

Se rulează cu grijă, dinspre exterior spre interior și se pune la frigider cel puțin 2 ore.

Poftă bună!

Descoperă cum prepari cel mai pufos cozonac pentru masa de Paște! 

Sursă foto: Pofta de Verde


🔥 Edițiile integrale Chefi la cutite sezonul 6 se văd exclusiv pe AntenaPlay // smartTV smartphone, tabletă sau computer >>> Intră acum și vezi


Totul despre Chefi la Cuțite găsesti și pe Facebook >> / Instagram >> / Youtube >>


 facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe