Antena Căutare

Paște raw-vegan! Învață să prepari cozonac fără coacere. Desertul sănătos și gustos de pe masa de Sărbători

Pe cât de gustos, pe atât de caloric! Cozonacul este unul dintre cele mai iubite, dar și cele mai controversate preparate de la masa tradițională de Paște, dar, preparat în varianta raw-vegan, fără zahăr, fără lapte şi fără coacere, devine un adevărat deliciu sănătos! De ce ai nevoie pentru prepararea lui? De îndemânare și de ingrediente... vii!

Pe cât de gustos, pe atât de caloric! Cozonacul este unul dintre cele mai iubite, dar și cele mai controversate preparate de la masa tradițională de Paște, dar, preparat în varianta raw-vegan, fără zahăr, fără lapte şi fără coacere, devine un adevărat deliciu sănătos! De ce ai nevoie pentru prepararea lui? De îndemânare și de ingrediente... vii!

Bogat în fibre și extrem de gustos, cozonacul raw-vegan reprezintă o alternativă sănătoasă pentru clasicul cozonac pe care îl preparam, până acum, la cuptor. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru prepararea celebrului cozonac!

Ingrediente pentru cocă: 300 grame fulgi de ovăz măcinați, 2 linguri unt de cocos, 200 grame curmale hidratate pasate.

Ingrediente pentru cremă: 100 grame curmale, 200 grame nuci românești hidratate, 2 linguri unt de cocoș, 50 grame cacao crudă, 70 grame miere, stafide și nuci întregi (opțional).

Articolul continuă după reclamă

Mod de preparare:

Foaia de ruladă

Din curmale și apa pe care acestea și-o lasă se prepară o pastă. Peste făina de ovăz se adaugă untul de cocos și, treptat, gemul de curmale, după care se amestecă în blender, la viteză medie, până se obține o pastă de consistența celei pentru cozonacul clasic. Apoi, se întinde compoziția pe o folie alimentară și se presează cu un făcăleț.

Crema

Toate ingredientele, mai puțin stafidele și nucile întregi, se amestecă în blender la o viteză mare, până se formează o pastă. Se așază pe foaia de rulada și se întinde uniform. Se presară stafidele și nucile întregi.

Se rulează cu grijă, dinspre exterior spre interior și se pune la frigider cel puțin 2 ore.

Poftă bună!

Descoperă cum prepari cel mai pufos cozonac pentru masa de Paște!

Sursă foto: Pofta de Verde

Iată ce poți face cu albușurile rămase: Chec din albușuri cu mac și lămâie!... Succes garantat pentru masa de Paște! Ciolan de berbec, rețetă recomandată de Chef Cătălin Scărlătescu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 8 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Alex Zlăvog
Hello Chef sezonul 7, 8 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Alex Zlăvog Sambata, 08.06.2024, 15:30
Citește și
x