Chefi la cutite

LUNI ȘI MARȚI, ORA 20:00

Secretul a fost dezvăluit! Cum pregătești un cozonac mare și pufos, fără ca acesta să crape!

 
+2 click pentru
galerie

 Majoritatea gospodinelor se plâng adesea că li se crapă cozonacii în timp ce sunt la cuptor. Dacă vrei să te lauzi cu preparatele tale de Paște și să te mândrești cu un cozonac ce nu a crăpat, atunci iată câteva sfaturi utile!

Iată câteva sfaturi utile și interesante, ca să nu mai ai un cozonac crăpat:

1. Nu puneți drojdie prea multă în cozonac, chiar dacă pe pachetul de drojdie se specifică o cantitate, puneți mai puțină. La 1 kg de făină, în mod normal se pun 50 g drojdie proaspătă. Puneți maxim 40 g și-o să vedeți cum cozonacul crește, fără să ajungă crăpat.

2. Lăsați aluatul de cozonac să se dezvolte suficient înainte de a-l da la cuptor. Lăsați-l o oră înainte de a-l pune în tăvi și 40-50 de minute după ce l-ați pus în tăvi, altfel el va tinde să se dezvolte în cuptorul cald și nu se va crăpa.

Alte sfaturi extrem de utile despre un cozonac ce nu a crăpat poți găsi pe cookandplay.ro!


🔥 Edițiile integrale Chefi la cutite sezonul 6 se văd exclusiv pe AntenaPlay // smartTV smartphone, tabletă sau computer >>> Intră acum și vezi


Totul despre Chefi la Cuțite găsesti și pe Facebook >> / Instagram >> / Youtube >>


 



facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe 

România la CENTENAR. 100 DE ANI de la MAREA UNIRE