Majoritatea gospodinelor se plâng adesea că li se crapă cozonacii în timp ce sunt la cuptor. Dacă vrei să te lauzi cu preparatele tale de Paște și să te mândrești cu un cozonac ce nu a crăpat, atunci iată câteva sfaturi utile!
Iată câteva sfaturi utile și interesante, ca să nu mai ai un cozonac crăpat:
1. Nu puneți drojdie prea multă în cozonac, chiar dacă pe pachetul de drojdie se specifică o cantitate, puneți mai puțină. La 1 kg de făină, în mod normal se pun 50 g drojdie proaspătă. Puneți maxim 40 g și-o să vedeți cum cozonacul crește, fără să ajungă crăpat.
2. Lăsați aluatul de cozonac să se dezvolte suficient înainte de a-l da la cuptor. Lăsați-l o oră înainte de a-l pune în tăvi și 40-50 de minute după ce l-ați pus în tăvi, altfel el va tinde să se dezvolte în cuptorul cald și nu se va crăpa.
Alte sfaturi extrem de utile despre un cozonac ce nu a crăpat poți găsi pe cookandplay.ro!
Cum faci ouă-galaxie? Paștele acesta încearcă un model cu adevărat special! (VIDEO)... Secretele lui chef Cătălin Scărlătescu pentru cel mai gustos cozonac...