Pentru zilele în care vom sărbători iubirea, atât de Valentine s day, cât și de Dragobete, este frumos să-i surprindem pe cei dragi, pe lângă minunatele cadouri materiale și cu un cadou culinar, un delicios desert festiv.
Rețeta de prăjitură Fantezia iubirii, este una dintre acele rețete de deserturi care are tot ce-i trebuie pentru a se încadra în categoria deserturilor festive pentru a sărbători iubirea.
Ce ne trebuie pentru Rețeta de prăjitură Fantezia iubirii:
Rețeta de prăjitură Fantezia iubirii - Mod de preparare
Pentru blatul prăjiturii, mai întâi se separă albușurile de gălbenușuri. Se mixează albușurile presărate cu puțină sare, apoi se adaugă, treptat, zahărul, mixând energic. Se adaugă, unul câte unul, gălbenușurile, apoi uleiul și, la final, făina amestecată cu cacaua și coaja rasă de portocală. În tava tapetată cu ulei si pudrată cu zahăr, se întinde compoziția blatului pentru Prăjitura Fantezia iubirii. Se înfig din loc în loc, vișinele scurse bine și se coace blatul la 180 de grade, pentru 35-40 de minute.
Pentru cremă, se amestecă oul cu sarea, zahărul și făina, se diluează cu laptele și se fierbe crema la bain marie, amestecând continuu până se ingroașă ca o budincă. La final de fierbere, se adaugă și esența. Se lasă să se racească bine, apoi se mixează cu untul spumat împreună cu zahărul vanilinat și se adaugă nuca măcinată fin. Crema se întinde peste blatul răcit și se dă la figider pentru o oră.
Pentru glazură, se încalzește crema de ciocolată la bain marie și se întinde peste crema de vanilie răcită.
Pentru decorul cu dungi albe, se opresc 3 linguri din crema de vanilie, înainte de a adăuga nuca măcinată și se diluează cu suc de portocală, apoi, cu ajutorul unui posh, sau cu o pungă, se trasează acel grilaj frumos.
Se dă din nou prăjitura la frigider, până se întărește glazura.
Se decorează prăjitura cu flori comestibile, pentru a crea un cadru festiv.
Sa va fie de folos și să fiți iubiți!
Rețeta de Varză a la Cluj sau Varză în straturi, o rețetă cu tradiție în bucătăria românească... Cum se prepară cea mai reușită rețetă de Cheesecake japonez cu dulceață de vișine? Rețeta lui Chef Berry...