Chefi la cuțite

MARȚI | ora 20.00

Rețetă de Dragobete: Chec cu inimioară de cacao

 

De Dragobete, sărbătoarea iubirii la români, să pregătim celor dragi un desert simbolic, celebrul chec cu inimiară de cacao.

Ingrediente pentru Rețetă de Dragobete: Chec cu inimioară de cacao


  • Pentru checul cu cacao:
  • 5 ouă, medii
  • 125 gr zahăr
  • 50 ml ulei
  • 200 gr făină
  • 30 gr cacao
  • 3 lingurițe esență de rom
  • 1 praf de sare
  • Pentru checul galben:
  • 5 ouă, medii
  • 125 gr zahăr
  • 50 ml ulei
  • 200 gr făină
  • 1 praf de sare
  • 2-3 lingurițe esență de lămâie

Mod de preparare pentru Rețetă de Dragobete: Chec cu inimioară de cacao

Pregătim mai întâi checul cu cacao, ca orice rețetă clasică de chec.

Pornim cuptorul la 180 de grade. Separăm albușurile de gălbenușuri și le presărăm cu sare. Albușurile le mixăm spumă, apoi adăugăm zahărul, treptat și le mixăm până bezeaua devine foarte fermă. Frecăm gălbenușurile cu uleiul, apoi le încorporăm încet în bezea. Cernem făina împreună cu cacaua și încorporăm amestecul, treptat, în compoziția de mai sus.Adăugăm și esența. Presărăm puțină sare peste albușuri, apoi le mixăm până devin spumoase. Tapetăm tava de chec cu hârtie de copt și întindem compoziția de chec cu cacao în ea. Coacem checul pentru 30-35 de minute, la 180 de grade. Îl lăsăm să se tempereze în tavă 10-12 minute, apoi îl scoatem pe un grătar și îl lăsăm să se răcească complet.

Pregătim compoziția pentru checul galben procedând în același mod ca la checul cu cacao, excepție făcând adaosul de cacao.

 Cum asamblăm frumosul Chec cu inimioară de cacao.

Tapetăm aceeași tavă de chec cu hârtie de copt. Feliem checul cu cacao, în felii de aproximativ 2 cm grosime. Cu un decupator în formă de inimioară, decupăm interiorul feliilor de chec și le așezăm în ordinea felierii. Întindem în tavă un strat din compoziția de chec galben și așezăm rândul de inimioare la mijlocul tăvii. Întindem restul compoziției de chec galben, de jur împrejurul și deasupra inimioarelor. Dăm tava la cuptor și coacem checul cu inimioară de cacao pentru 35 de minute, la 180 de grade. Îl lăsăm, apoi să se răcească bine și îl feliem frumos să se vadă minunata inimioară.

Sursa.


🔥 Edițiile integrale Chefi la cutite - sezon special se văd exclusiv pe AntenaPlay ⏩ https://s.a1.ro/Luarcdv. Disponibil pe SmartTV, smartphone, tabletă sau computer. Intră acum și vezi


Totul despre Chefi la Cuțite găsesti și pe Facebook >> / Instagram >> / Youtube >>

🔵 INSTALEAZA APLICATIILE ANTENAPLAY
Android / iOS / Smart TV - Afla daca televizorul tau e compatibil
Like pe Facebook /  Follow pe Instagram / Subscribe pe YouTube 

 



facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI