Încântă-ți persoanele dragi de Dragobete, sărbătoarea iubirii la români cu un desert de senzație, aspectuos și delicios, în culorile iubirii: Prăjitura Fantezie cu vișine din compot!
Ingrediente pentru rețeta Prăjitura Fantezie cu vișine din compot
- Blat de pandișpan de 24/36 cm:
- 8 ouă, medii
- 200 gr zahăr
- 200 gr unt topit
- 175 gr făină
- 25 gr cacao
- 1 praf de sare
- 150 gr vișine fără sâmburi, din compot
- Cremă de vișine:
- 500 gr frișcă naturală, îndulcită
- 350 gr vișine fără sâmburi, din compot
- 100 gr zahăr cu aroma de vanilie
- 10 gr gelatină
- 50 ml sirop de la compot
- Decor:
- zmeură
- 200 gr frișcă
- 100 gr ciocolată amăruie
- afine
Mod de preparare pentru rețeta Prăjitura Fantezie cu vișine din compot
Se prepară un blat de pandișpan ca la prăjitura Valurile Dunării.
Pornim cuptorul la 180 de grade. Separăm mai întâi albușurile de gălbenușuri. Presărăm sare peste albușuri și le mixăm până devin spumoase. Adăugăm, treptat, zahărul și mixăm până bezeaua devine fermă. Frecăm gălbenușurile cu puțină sare și untul topit și răcit și încorporăm compoziția în bezea, cu mișcări circulare. Urmează făina adăugată treptat. Împărțim compoziția în două părți și adăugăm cacaua într-o parte.
Întindem în tava unsă și tapetată cu făină, mai întâi compoziția simplă, apoi pe cea cu cacao și presărăm vișinele deasupra. Le împingem ușor în compoziție, atât cât să nu se mai vadă la suprafață.
Coacem blatul de pandișpan cu cacao și vișine pentru 35-40 de minute la 180 de grade, în cuptorul preîncălzit.
Pentru crema cu vișine, trecem ¾ din vișine prin blender împreună cu puțin sirop de la compot. Apoi, trecem pasta de vișine prin sită pentru a deveni fină și o amestecăm cu 500 gr frișcă bătută și gelatina hidratată și topită în sirop de compot, precum și cele 1/3 vișine întregi, oprite. Întindem crema rezultată peste blatul de pandișpan și dăm prăjitura Fantezie cu vișine din compot la frigider până când crema devine fermă.
Apoi, întindem peste crema de vișine frișca oprită și presărăm deasupra zmeură, afine și ciocolată topită. Dăm din nou prăjitura la rece pentru 30 de minute, apoi o putem porționa și servi, alături de cei dragi.