Mult mai simplu de preparat și mai rapid sunt aceste praline Tiramisu, dar și mai de efect pe un platou cu prăjituri, atunci când avem musafiri!
Ce ne trebuie pentru Rețeta de Praline Tiramisu:
- 1 pachet pișcoturi Savoiardi( 36 pișcoturi)
- 200 ml cafea fiartă + 2 lingurițe de zahăr
- 2 lingurițe lichior Amaretto
- 250 gr mascarpone
- un praf de sare
- 30 gr cacao
Citește și: Praline de ciocolată cu alune de pădure și marțipan
Rețeta de Praline Tiramisu - Preparare
Fierbem o cafea tare la filtru, sau după cum o preferă fiecare și o îndulcim tot după gust. Însă vom ține cont că și pișcoturile sunt dulci. Lăsăm cafeaua să se tempereze și adăugăm lichiorul amaretto în ea.
Măcinăm pișcoturile într-un robot, dar avem grijă să nu le măcinăm foarte fin. Turnăm cafeaua caldă peste ele și omogenizăm compoziția. Lăsăm compoziția de pișcoturi cu cafea 10 minute la odihnit, timp în care se hidratează bine mixul de pișcoturi.
Adăugăm, apoi mascarponele și din nou omogenizăm compoziția. Putem adăuga și alte arome, dar este suficientă aroma de cafea cu amaretto. Acoperim vasul și îl dăm la rece pentru aproximativ o oră, înainte de a forma pralinele tiramisu, sau chiar până în momentul servirii.
Din aceeași categorie mai vedeți și:
Formăm pralinele tiramisu luând din compoziție cam câte o cupă de înghețată, le dăm formă rotundă și le tăvălim bine prin cacao.
În interiorul pralinelor tiramisu se mai pot adăuga și ceva fructe: vișine, stafide, sau migdale, alune, etc.
Sunt delicioase și de mare efect în orice combinație!
Ce mai putem prepara simplu și gustos, pentru orice masă din zi: Salată asortată cu vrăbioară de vită și brânză nobilă... Cea mai bună tocană de cartofi cu afumătură de porc, ca la mama sau bunica!...