Mousse de ciocolată neagră glazurat, cu piure de mango și ghimbir, kranz din alune cu zahăr și o spumă de mentă, este desertul pe care l-a pregătit concurentul Robert Săvoiu, din echipa verde, îndrumată de Chef Sorin Bontea.
Ajutat de echipa sa, Bobby a reușit să pregătească pentru finală un desert deosebit atât ca gust cât și ca aspect
Iată ingredientele și modul de preparare al deliciosului desert:
- Mousse de ciocolată neagră
- 150 g ciocolată neagră
- 1 lingură unt
- 6 albușuri de ouă medii
- 2 linguri de zahăr
- 10 g gelatină
- Pentru glazură oglindă:
- 350 g ciocolată albă
- 150 g apă
- 300 g zahăr
- 200 g lapte condensat
- 10 g gelatină pudră
- colorant alimentar
Preparare mousse de ciocolată
Se mixează albușurile până devin spumoase. Apoi, se adaugă, treptat, zahărul și se mixează în continuare până se obține o bezea fermă.
Ciocolata ruptă în bucăți se pune într-un vas, la bain marie, împreună cu untul. Se amestecă până se topește și se omogenizează. Se lasă să se tempereze.
Gelatina se hidratează în puțină apă, cât să fie acoperită, apoi se diluează, la bain marie și se amestecă cu ciocolata caldă. Se lasă să se mai răcească, apoi se încorporează bezeaua de albușuri.
- Vedeți și Rețeta Mousse de caramel cu insert de praline și multe alte preparate delicioase, preparată de Alexandru Comerzan!
Pentru a prepara glazura oglindă, mai întâi se pune gelatina la hidratat,
Într-un vas, la bain marie se amestecă restul ingredientelor, mai puțin colorantul. Se omogenizează bine compoziția și se lasă să se tempereze. Se lichefiază gelatina și se încorporează în compoziția caldă, împreună cu colorantul. Se toarnă imediat peste mousse-ul de ciocolată.
Se mai adaugă, pentru décor, un piure classic de mango, câteva alune caramelizate, biscuit de ciocolată, fructe și o spumă din albuș de ou cu mentă.
Rețeta Mousse de caramel cu insert de praline și multe alte preparate delicioase. Desert de senzație din finala Chefi la... Rețetă de cozonac pufos cu nuci și cacao. Sfaturi pentru reușita cozonacilor...