Antena Căutare

Chefi la cuțite 7 decembrie 2020. Rețete de carne în combinații cu ingrediente impuse, gătite de concurenți la proba nr. 13

În ediția 40 a sezonului 8 din îndrăgita emisiune culinară Chefi la cuțite, echipele intrate la duel au fost puse să gătească rețete de carne în combinații cu ingrediente impuse și alese de concurenții din echipa adverse, conform jocului propus de Gina Pistol.

Galerie
Mușchiuleț de porc umplut cu caise și curmale, preparat de concurenta Roxana Blenche

Echipele intrate la duelul cu nr. 13 din sezonul 8 ”Chefi la cuțite” au primit ca temă de concurs rețete de carne în combinații cu ingrediente impuse de îndrăgita prezentatoare Gina Pistol și alese de concurenții rivali, după tragerea la sorți a numerelor scrise pe bilețele.

De data aceasta, echipa lui Chef Sorin Bontea a câștigat proba de gătit pe echipe, iar echipa lui Chef Florin Dumitrescu și echipa lui Chef Cătălin Scărlătescu au intrat la duel.

Cu toate că duelul a fost unul cu număr fatidic, 13, norocul concurenților este acela că piața Lidl este destul de variată în produse, iar gama de carne proaspătă din Lidl, pe lângă faptul că respectă cele mai înalte standarde de calitate de pe piață, are și câteva motive în plus să fie alegerea perfectă pentru gătit, cum ar fi:

  • carnea din magazinele Lidl provine din Uniunea Europeană;
  • ambalajul igienic ține microbii departe pe perioada transportului și al depozitării;
  • își păstrează prospețimea pe întreaga perioadă de valabilitate garantată.
Articolul continuă după reclamă

Citește și: Chefi la cuțite 2020, sezonul 8, ediția 39. Cele mai gustoase rețete și cele mai frumoase farfurii

Dar, pe lângă carne, concurenții au avut de gătit cu un al doilea ingredient principal precum: struguri, pepene roșu, coriandru, ghimbir, iaurt, dovleac, cous-cous.

Rețete de carne în combinații cu ingrediente impuse, gătite de concurenții din echipa lu Chef Florin Dumitrescu

Roxana Blenche a avut ca ingredient impus dovleacul și a ales să gătească o spectaculoasă rețetă de mușchiuleț de porc umplut cu caise și curmale, cu grădină de legume și sos de prune cu vin roșu. Pentru așa farfurie foarte gustoasă, foarte frumoasă, concurenta a primit aprecierile maxime, dar și amuleta mult râvnită de toți concurenții.

mușchiuleț de porc umplut cu caise și curmale

Mușchiuleț de porc umplut cu caise și curmale, preparat de concurenta Roxana Blenche

Claudia Radu a surprins din nou foarte plăcut cu o foarte interesantă și gustoasă rețetă de vrăbioară de vițel flambată, cous-cous cu legume, andivă în dressing de rodie cu mere și sos de caise cu vin alb. Concurenta a avut ca ingredient impus couscous-ul.

rețeta Claudia Radu

Vrăbioară de vițel flambată, couscous cu legume, andivă în dressing de rodie cu mere și sos de caise cu vin alb, rețeta Claudiei Radu

Andrei Hîncu( Cani) a avut ca ingredient impus coriandrul și a preparat o rețetă de piept de rață cu sos din lapte de cocos și coriandru și un piure de cartofi dulci. Foarte apreciată a fost și rețeta lui și a trecut cu succes în etapa următoare.

Piept de rață cu sos din lapte de cocos

Piept de rață cu sos din lapte de cocos și coriandru și un piure de cartofi dulci, preparat de concurentul Andrei Hîncu

Rețete de carne în combinații cu ingrediente impuse, gătite de concurenții din echipa lu Chef Cătălin Scărlătescu

Cristi Boca, având ca ingredient secundar ghimbirul, a gătit o interesantă rețetă de piept de rață cu piure de conopidă, sos curry și morcovi marinați în ghimbir. Tot aprecieri maxime a primit și acest deja îndrăgit concurent.

Piept de rață cu piure de conopidă

Piept de rață cu piure de conopidă, sos curry și morcovi marinați în ghimbir preparat de Cristian Boca

Citește și: Farfurii spectaculoase cu preparate savuroase pregătite de cei trei Chefi

Robert Vasiliu, alias Rgnar, a gătit puțin neinspirat, de data aceasta, o rețetă de frigărui de pui cu miere, sos tzatziki și cartofi prăjiți, având ca ingredient impus iaurtul. Din păcate el a fost concurentul care a părăsit competiția.

Frigărui de pui cu miere

Frigărui de pui cu miere, sos tzatziki și cartofi prăjiți – Robert Vasiliu

Paul Maxim a ales să gătească, având ca ingredient impus strugurii, o rețetă de piept de rață cu piure de păstârnac cu vanilie, chips de păstârnac și sos de struguri. Din păcate chefii nu au regăsit gustul strugurilor în farfuria acestuia, care a arătat, pe de altă parte, foarte bine. El a primit punctaj minim, dar a mers mai departe salvat de amuleta lui Chef Scărlătescu.

Piept de rață cu piure de păstârnac

Piept de rață cu piure de păstârnac cu vanilie, chips de păstârnac și sos de struguri – Paul Maxim

Cătălin Rizea a gătit o rețetă de piept de rață cu sos de pepene roșu și piure de cartofi dulci, având ca ingredient secundar pepenele roșu. Și lui i-a dat de furcă ingredientul impus care nu prea se asortează cu carnea și nici nu-și păstrează gustul după preparare, însă preparatul a fost destul de gustos și a primit votul pentru a merge mai departe cu punctaj destul de mare.

Piept de rață cu sos de pepene roșu

Piept de rață cu sos de pepene roșu și piure de cartofi dulci - Cătălin

Rețetă de turtă dulce la tavă cu sirop de zahăr ars... Chefi la cuțite 8 decembrie 2020. Preparate gustoase și farfurii senzaționale în ultimul duel al sezonului 8...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei Miercuri, 20.11.2024, 19:00
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x