Într-o ediție specială Chefi la cuțite, realizată la zi aniversară a postului Tv. Antena 1, dar și cu un scop caritabil, vedete din showbiz-ul românesc au licitat sume importante pentru farfurii spectaculoase cu preparate savuroase pregătite de cei trei Chefi în campania Ajut eu! 2020.
Scopul acestei licitații a fost pentru a o ajuta pe Tudorița Barbu, o femeie cu o poveste impresionantă de viață, care își dorește să ofere o viată cât mai bună băiețelului ei.
Ce au avut de făcut cei trei chefi în campania Ajut eu! 2020?
Împreună cu Speak, Gina i-a provocat pe cei trei chefi să gătească câte 3 preparate de senzație pentru care vor licita 11 vedete.
Folosind ingrediente de calitate din gama produselor Lidl, Chef Cătălin Scărlătescu, Chef Florin Dumitrescu și Chef Sorin Bontea au realizat câte un antreu, un maincourse și un desert, în total nouă farfurii pentru 11 vedete din show biz-ul românesc.
Ce antreuri au gătit cei trei chefi?
Prima farfurie pe care a adus-o banda în fața vedetelor, a fost farfuria lui Chef Cătălin Scărlătescu care a preparat o delicioasă creme brulee de foie gras.
Pentru acest delicios preparat a oferit suma de 200 euro, Carmen Negoiță.
A doua farfurie cu un delicios tataki de ton roșu și salată de legume crocante, preparat de Chef Florin Dumitrescu a fost adjudecată de Carmen brumă pentru suma de 100 de euro.
Cea de-a treia farfurie cu antreu a dus în fața vedetelor o delicioasă salată spicy cu king crab, țelină apio, ardei gras și spumă de lime, i-a revenit lui Shift pentru suma de 100 de euro.
Ce au gătit cei trei chefi ca fel principal?
Prima farfurie de fel principal a fost a lui Chef Cătălin Scărlătescu și a preparat file de sturion cu dovlecei, piure de țelină, sparanghel și buchet de legume. O farfurie spectaculoasă pentru care s-a licitat suma de 250 de euro de către Bogdan Boantă.
Al doilea preparat de fel principal, Rib-Eye cu foie gras și piure, pregătit de chef florin Dumitrescu a fost adjudecat de Răzvan Fodor cu 250 de euro.
Ultima farfurie de fel principal a fost a lui Chef Sorin Bontea care a gătit: File de cod negru cu cartofi zdrobiți și spanac, sos de unt cu vin și ou poșat, caviar de manciuria și ciupercuțe. Pentru această farfurie a licitat suma de 1000 de euro Carmen Brumă, Bogdan și Cocuța care și-au unit forțele pentru a câștiga.
Urmează piesa de rezistență, desertul.
Prima farfurie cu desert a fost a lui Chef Cătălin Scărlătescu și a gătit pară în vin, iar Ana Baniciu a oferit 300 de euro.
Florin Dumitrescu a preparat panna cotta cu cafea și ganache de ciocolată și a obținut de la Ruby 500 de euro.
Ultimul desert, al lui Chef Sorin Bontea, cannoli cu ciocolată și fistic a obținut suma de 500 de euro de echipa formată din Raluca, Shift și Ana Baniciu.
Pentru Tudorița și Mario s-au strâns 3200 de euro din partea vedetelor, iar din partea emisiunii Chefi la cuțite încă 300 de euro.
Rețetă tradițională pentru pasta de mici la grătar. Rețete tradiționale pentru 1 decembrie... Rețetă de tort festiv cu ciocolată și cremă de vanilie...