Rețete românești de toamnă. Toate gospodinele au început să-și pregătească rafturile din cămară cu cele mai gustoase rețete de toamnă. Iată cea mai gustoasă rețetă de ardei umpluti cu varză.
Ingrediente ardei umpluți cu varză:
- 1 kg de ardei( am completat cu 2 gogoșari să umplu borcanul)
- 1 varză de aproape 2 kg dar a rămas din ea
- sare pt murături (neiodata)
- cimbru și mărar uscate
- 2 rădăcini hrean
- 2-3 foi de dafin
- piper boabe
- apă
Mod de preparare ardei umpluți cu varză:
Rețete românești de toamnă. Începeți cu varză care după ce se spală, se taie fideluta, se presară cu sare pt conserve, cimbru și semințe de mărar, se freacă bine și se lasă să stea 30 minute. Varză ar trebui să fie sărată că pt salată. Între timp, spălați ardeii și scoateți sâmburii, curățați interiorul de vene spălați interiorul ardeilor și lăsăți-i la scurs cu gură în jos.
După 30 minute, îndesați fiecare ardei cu varză, îi așezați cu gură în sus în borcanul bine spălat, adăugați bucăți de hrean curățat, piper boabe și foi de dafin printre ardei. Intro oală, puneți cam 2, 5-3 l apă, adăugați 40 grame de sare pt litrul de apă, fierbeți saramură, lăsați-o sa se răcească 30 minute, apoi o turnați peste ardei, legați borcanul ziua următoare cu celofan și depozitați în cămară.
Alte rețete romanești de tomană:
Sursă: kfetele.ro
Rețete românești de toamnă. Vinete la borcan... Rețete românești de toamnă. Magiun de prune fără zahăr...