Antena Căutare

Rețeta de zacuscă de vinete tradițională. Cea mai bună zacuscă de casă

 Dacă e toamnă, atunci e rost de bunătăți tradiționale puse la borcan pentru iarnă. Gospodinele se întrec în mirosuri, arome, trucuri de bucătărie și rețete care mai de care mai savauroase și atent păstrate. 

Rețeta de zacuscă de vinete tradițională. Cea mai bună zacuscă de casă Galerie
zacusca de vinete

Dacă e toamnă, atunci e rost de bunătăți tradiționale puse la borcan pentru iarnă. Gospodinele se întrec în mirosuri, arome, trucuri de bucătărie și rețete care mai de care mai savauroase și atent păstrate.

Și când vine vorba de rețete românești, gospodinele ar trebuie s-o aibă în vizor și pe această rețetă de zacuscă de vinete tradițională, cu vechime, atestată de predecesoarele care au încercat-o deja.

Rețete românești. Zacuscă de vinete

Ingrediente

  • 6 kg vinete
  • un kg ceapă
  • 2 kg ardei gogoșari
  • 2 kg ardei kapia
  • 2 kg roșii
  • 500 ml ulei
  • foi de dafin
  • piper
  • usturoi
  • sare neiodata

Mod de preparare

SFAT: Cantitățile se pot ajusta după bunul plac. De asemenea, proporțiile ingredientelor sunt orientative. Cine dorește un gust mai acrișor, poate pune roșii mai multe sau, dacă aveți 2-3 vinete sau ardei în plus sau în minus, nu schimbă cu nimic reușită rețetei.

Trebuie specificat că puteți folosi ardei și de un singur fel. De asemenea, după gustul și imaginația fiecăruia puteți folosi orice condimente doriți.

Mod de preparare:

Coaceți vinețele și ardeii pe plită, pe o tablă sau tavă mai veche, pe ochiul aragazului, pe grill sau în cuptor.

Curățați vinețele de coajă când încă sunt calde, le spălați și le puneți la scurs pe o sită.

Curățați și ardeii de pielița, le scoateți cotoarele și semințele, și îi tăiați fâșii. Treceți roșiile prin mașină de tocat sau prin blender, obținând astfel un suc mai gros de roșii. Vinețele scurse, le tocați cu un cuțit din lemn.

După ce ați pregătit toate acestea, tocați ceapă mărunt sau o treceți prin mașină de tocat carne. Astfel, ea nu se va mai praji, ci va fierbe mai mult în zeamă proprie și în ulei.

În vasul în care vreți să preparați zacuscă, încălziți uleiul, puneți ceapă la înnăbușit și amestecați cât mai des. După aproximativ 20 minute adăugați sucul roșii obținut, amestecați și lăsați să fiarbă împreună cca 15 minute.

Puneți ardeii tăiați fâșii și vinețele tocate. Fierbeți la foc mic sau puneți la cuptor pentru aproximativ o oră. Amestecați cât mai des să nu se lipească.

Puteți pune vasul pe o tablă, pentru a nu stă direct pe flacără. Potriviți de sare după gust și condimentați.

Zacuscă este gata, când uleiul se ridica deasupra.

Cum se pune zacusca în borcane

Puneți zacusca fierbinte în borcane spălate și zvântate (în prealabil, acestea se sterilizează 30 de minute în cuptor, la 100 grade C). În timp ce umpleți borcanele trebuie așezate pe o tablă de metal că să nu se spargă.

Le capsați cu capace noi și le fierbeți la bain-marin 20 de minute după ce începe apa să clocotească. Pe bază vasului în care așezați borcanele la fiert, puneți un prosop de bucătărie.

Apa din vas trebuie încălzită în prealabil și trebuie să acopere 3/4 din înălțimea borcanelor.

SFAT: Așezați borcanele între pături și le lăsați 48 de ore să se răcească treptat, după care le depozitați în cămară sau pivniță. Și iarna poate să vină!....

sursa: bucatarulpriceput.ro

Cum faci cea mai gustoasă mâncare de varză roșie, preparată în stil nemțesc!... Desert de toamnă: Prăjitura cu pere și cremă de brânză. O încântare pentru papilele gustative!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x