Ruladă din carne de porc cu legume, în sos de roșii

Pe principiul că o mâncare bine gătită ne face ziua fericită, vă propunem să încercați rețeta de ruladă din carne de porc cu legume, în sos de roșii, perfectă pentru a vă răsfăța familia cu ea.

Ruladă din carne de porc cu legume, în sos de roșii

Pe principiul că o mâncare bine gătită ne face ziua fericită, vă propunem să încercați rețeta de ruladă din carne de porc cu legume, în sos de roșii, perfectă pentru a vă răsfăța familia cu ea.

Ingrediente pentru rețeta de ruladă din carne cu legume în sos de roșii


  • Pentru ruladă:
  • 1 kg carne macră de porc(pulpă)
  • 500 gr carne tocată
  • 450 gr amestec de legume congelate
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • busuioc
  • 2 ouă
  • 50 gr cașcaval ras
  • 50 gr orez
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 250 ml vin roșu
  • Pentru sos:
  • 800 ml sos de roșii preparat în casă
  • 2-3 căței de usturoi
  • piper
  • 1 linguriță zahăr
  • cimbru
  • paste pentru servit

Mod de preparare pentru rețeta de ruladă din carne cu legume în sos de roșii

În primul rând se pregătește carnea macră care va constitui suportul ruladei, Se filetează carnea în foi subțiri care se aplatizează ușor cu ciocanul de șnițele. Se ung foile cu puțin ulei, se presară cu sare și piper și se dau la frigider învelite în folie, pentru o oră.

În acest timp, se pregătește umplutura. Se călesc îm puțin ulei, ceapa și usturoiul tocate mărunt, apoi se adaugă carnea tocată și se amestecă pentru a se desface și a se rumeni uniform. Se asezonează cu sare, piper, cimbru și busuioc și se lasă la răcit.

Legumele se fierb în apă clocotită cu sare, pentru 10 minute, apoi se scurg și se lasă la răcit.

Se amestecă legumele cu carnea tocată, cele două ouă, orezul fiert, cașcavalul ras și pătrunjelul verde, tocat. Cu acest amestec se umplu feliile de carne de la frigider, se rulează și se leagă cu sfoară.

Ruladă din carne de porc cu legume, în sos de roșii

Ruladă din carne de porc cu legume, în sos de roșii

Se trag la tigaie până se rumenesc pe toate părțile, apoi se dau la cuptor stropite cu vin roșu și ulei. Se lasă ruladele la cuptor, la foc mediu, până când carnea este pătrunsă.

Ruladă din carne de porc cu legume, în sos de roșii

Ruladă din carne de porc cu legume, în sos de roșii

Între timp se fierbe sosul de roșii până capătă consistență și se asezonează cu usturoi, zahăr, cimbru și busuioc.

Se servește delicioasa Ruladă din carne de porc cu legume, în sos de roșii cu garnitură de paste, orez, sau cartofi.

Poftă bună!

Nu ezitați să încercați și această Rețetă de Ruladă din fleică de porc umplută cu carne tocată și cârnați afumați!

Ultimele știri