Dacă vreți să-i impresionați pe cei dragi cu un preparat deosebit, încercați această ruladă din fleică de porc umplută cu carne tocată și cârnați afumați și succesul va fi garantat.
Sau poate optați pentru o rețetă de Pui în crustă dulce-picantă, cu garnitură de cartofi și mere caramelizate, sau o Friptură de miel delicioasă.
Ingrediente pentru ruladă din fleică de porc umplută cu carne tocată și cârnați afumați
- 600 gr fleică de porc
- 200 gr carne tocată, amestec
- 4 cârnați semiafumați
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 ardei
- ulei
- 50 ml vin roșu
- cimbru
- piper măcinat
- sare
- boia de ardei, dulce
- felii de gogoșar murat
Mod de preparare ruladă din fleică de porc umplută cu carne tocată și cârnați afumați
Se filetează fleica de porc formând o foaie cât mai subțire, pentru a se putea rula.
Se bate ușor cu ciocanul de șnițele.
Legumele se curăță, se toacă mărunt și se călesc ușor în ulei, apoi se adaugă carnea tocată.
Se amestecă bine și se lasă să se prepare carnea pentru 3/4 din timpul normal de preparare.
Se asezonează cu condimente, după gust, apoi se lasă să se tempereze ușor, într-o sită, pentru a se scurge surplusul de grăsime.
Intindem foaia de carne, așezăm amestecul scurs peste ea, apoi cârnații și feliile de gogoșari si rulăm totul, cât mai strâns.
Legăm rulada cu o sfoară de bucătărie, o ungem cu puțin ulei, o înțepăm din loc în loc cu furculița, o condimentăm cu piper, sare și boia dulce și o punem într-un vas de yena cu capac.
Stropim rulada cu puțină apă și vin rșsu și o dăm la cuptor, la 180 de grade pentru o oră, sau până se pătrunde bine. Pe parcurs o mai stropim cu vin roșu, și o mai întoarcem pe partea cealaltă.
Mai lăsăm rulada la cuptor și fără capac, 10-15 minute, pentru a se rumeni bine.
Lăsăm delicioasa ruladă din fleică de porc umplută cu carne tocată și cârnați afumați să se tempereze pentru a o putea felia frumos.