Îți place mult pizza, dar nu o poți face acasă pentru că mereu îți iese blatul tare? Încearcă cea mai simplă rețetă posibilă.
Ingrediente
- două căni de făină + încă un sfert de cană
- două lingurițe de praf de copt
- o linguriță de sare Kosher
- o jumătate de linguriță de pudră de usturoi
- o cană de iaurt grecesc
Mod de preparare
1. Preîncălzește cuptorul la 450 de grade.
2. Combină ingredientele și amestecă-le (la viteză medie, dacă folosești robotul de pâine)
3. După 5 minute de amestecat, adaugă mai multă făină, până ce aluatul se întărește și se formează o bilă. Nu ar trebui să fie prea lipicioasă în acest punct.
4. Împarte aluatul în jumătate și întinde-l în două forme de pizza.
5. Coace pizza pe o folie de copt, unsă cu ulei în prealabil, timp de 15 minute, până ce crusta devine puțin aurie.
Un alt fel de kebab! Chef Cătălin Scărlătescu propune o rețetă ușoară, dar incredibil de gustoasă!...