- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Nu mai știți cum să-i convingeți pe cei mici să mănânce clasicii dovlecei pane? Preparați aceste minunate Turnulețe din dovlecei pane cu șuncă și cașcaval și atracția va fi mult mai mare!
Rețeta Turnulețe din dovlecei pane cu șuncă și cașcaval - Ingrediente
- 1-2 dovlecei cruzi
- 2-3 ouă
- sare și piper
- 150 gr parmezan ras fin
- 150 gr pesmet
- 200 gr făină
- ulei pentru prăjit
- șuncă presată
- cașcaval
Rețeta Turnulețe din dovlecei pane cu șuncă și cașcaval - Mod de preparare
Feliem dovleceii bine spălați în rondele de aproximativ 5-6 mm. Așezăm rondelele pe o planșetă și presărăm sare peste ele. Le lăsăm așa 10 minute timp în care mai elimină apa din ele. Apoi le uscăm tamponându-le cu prosoape absorbante.
Amestecăm ouăle cu un praf de sare și unul de piper. Amestecăm parmezanul ras cu pesmetul.
Trecem rondelele de dovlecei, mai întâi prin făină, apoi prin ouă și la final prin pesmet și parmezan.
Le rumenim rapid pe ambele părți, în ulei încins și le scoatem pe prosoape de hârtie absorbantă.
Lăsăm rondelele de dovlecei pane să se tempereze, apoi le dispunem sub formă de turnulețe, alternându-le cu rondele de cașcaval și de șuncă, tăiate la aceleași dimensiuni.
Se așază pe platou alături de legume proaspete, sau o salată.
Citiți și rețeta Vinete și dovlecei pane, gratinate cu mozzarella!
Tot din aceeași categorie, vedeți și rețeta Pizzete pe rondele de vinete și dovlecei!
Prăjitură fragedă cu gem de vișine. Desert simplu și ușor de preparat... Deliciul verii: Prăjitura Yogurtela cu caise...