Chefi la cuțite

Turnulețe din dovlecei pane cu șuncă și cașcaval. Rețetă pentru deliciul copiilor.

 
+2 click pentru
galerie

Nu mai știți cum să-i convingeți pe cei mici să mănânce clasicii dovlecei pane? Preparați aceste minunate Turnulețe din dovlecei pane cu șuncă și cașcaval și atracția va fi mult mai mare!

Rețeta Turnulețe din dovlecei pane cu șuncă și cașcaval - Ingrediente


  • 1-2 dovlecei cruzi
  • 2-3 ouă
  • sare și piper
  • 150 gr parmezan ras fin
  • 150 gr pesmet
  • 200 gr făină
  • ulei pentru prăjit
  • șuncă presată
  • cașcaval

Rețeta Turnulețe din dovlecei pane cu șuncă și cașcaval - Mod de preparare

Feliem dovleceii bine spălați în rondele de aproximativ 5-6 mm. Așezăm rondelele pe o planșetă  și presărăm sare peste ele. Le lăsăm așa 10 minute timp în care mai elimină apa din ele. Apoi le uscăm tamponându-le cu prosoape absorbante.

Amestecăm ouăle cu un praf de sare și unul de piper. Amestecăm parmezanul ras cu pesmetul.

Trecem rondelele de dovlecei, mai întâi prin făină, apoi prin ouă și la final prin pesmet și parmezan.

Le rumenim rapid pe ambele părți, în ulei încins și le scoatem pe prosoape de hârtie absorbantă. 

Lăsăm rondelele de dovlecei pane să se tempereze, apoi le dispunem sub formă de turnulețe, alternându-le cu rondele de cașcaval și de șuncă, tăiate la aceleași dimensiuni.

Se așază pe platou alături de legume proaspete, sau o salată.

Sursa

Citiți și rețeta Vinete și dovlecei pane, gratinate cu mozzarella!

Tot din aceeași categorie, vedeți și rețeta Pizzete pe rondele de vinete și dovlecei!


🔥 Edițiile integrale Chefi la cutite - sezon special se văd exclusiv pe AntenaPlay ⏩ https://s.a1.ro/Luarcdv. Disponibil pe SmartTV, smartphone, tabletă sau computer. Intră acum și vezi


Totul despre Chefi la Cuțite găsesti și pe Facebook >> / Instagram >> / Youtube >>

🔵 INSTALEAZA APLICATIILE ANTENAPLAY
Android / iOS / Smart TV - Afla daca televizorul tau e compatibil
Like pe Facebook /  Follow pe Instagram / Subscribe pe YouTube 

 



facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
50 DE ANI DE LA PRIMA ASELENIZARE

vezi mai multe