- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Pentru că piața abundă de vinete și dovlecei, ne putem delecta familia cu aceste delicioase Vinete și dovlecei pane, gratinate cu mozzarella.
Puteți încerca și rețeta de Vinete tempura, dar de mare efect, mai ales asupra copiilor sunt și aceste Pizzete pe rondele de vinete și dovlecei.
Ingrediente pentru Vinete și dovlecei pane, gratinate cu mozzarella
- 2 vinete subțiri
- 2 dovlecei
- 2 ouă
- 1/2 linguriță ierburi aromate
- 150 g făină
- sare
- piper
- ulei pentru prăjit
- 100 g mozzarella rasă
- frunze de busuioc
Mod de preparare Vinete și dovlecei pane, gratinate cu mozzarella
Legumele se spală bine pe coajă, se tamponează cu prosoape de hârtie și se taie în rondele de 5-6 mm grosime.
Se presară cu sare și se lasă 5-6 minute pentru a elimina sucul, apoi se șterg cu prosoape absorbante și se repetă procedeul întorcânduțe pe cealaltă parte.
Ouale se amestecă bine cu un praf de sare, unul de piper și ierburile aromate.
Pe un platou se pune făina și se trec rondelele de vinete și dovlecei prin ea, apoi prin ouă și se rumenesc pe ambele părți, în ulei încins, la foc mediu spre mare.
Se scot pe prosoape de hârtie pentru a elimina surplusul de ulei.
Apoi se transferă pe platouri și se presară mozzarella rasă peste ele, cât încă sunt calde.
Delicioasele vinete și dovlecei pane, gratinate cu mozzarella, se servesc cu mujdei de usturoi, sau diverse sosuri picante.