Antena Căutare

Prăjitura "Iubi", un desert rapid şi delicios! E gata în doar câteva minute și nu necesită coacere

Vlăduț a pregătit o rețetă inedită intitulată "Iubi". Prăjitura este un produs cu un gust catifelat, racoros si usor fructat, de aici si denumirea de "iubi".

Prăjitura "Iubi", un desert rapid şi delicios! E gata în doar câteva minute și nu necesită coacere
| retetaluivladut.ro

Vlăduț a pregătit o rețetă inedită intitulată "Iubi". Prăjitura este un produs cu un gust catifelat, racoros si usor fructat, de aici si denumirea de "iubi".

INGREDIENTE:

  • 1 pachet piscoturi

Pentru sirop:

  • 800 g frisca
  • 2-3 linguri ness

Pentru crema:

  • 1 kg frisca
  • 500 g mascarpone
  • 400 g iaurt
  • 6 oua
  • 20 g gelatina
  • 10 linguri zahar
  • 1 kg capsuni
  • 1 kg zmeura

Mod de preparare:
Vom incepe cu siropul pentru piscoturi.
Incalzim usor frisca lichida si diluam ness-ul in ea. Mai intai diluam ness-ul in putina frisca si apoi il turnam in fir subtire in vasul de pe foc, amestecand continuu.
Frisca nu trebuie sa atinga punctul de fierbere, ci doar sa fie usor incalzita pentru a se dilua ness-ul.
Dam siropul deoparte si ne ocupam de crema.
Mixam frisca spuma.
Amestecam ouale cu zaharul, adaugam si putina sare, un varf de cutit, nu mai multa, pentru accentuarea gustului.
Mixam apoi ouale cu zaharul la bain-marie, pana devin spumoase.
Hidratam gelatina in putina apa, apoi o diluam tot la bain-marie, dupa ce am dat deoparte spuma de oua.
Turnam apoi gelatina in fir subtire peste spuma de oua si mixam energic cateva minute bune, pana ce spuma va fi racita.
Adaugam mascarponele, apoi iaurtul, omogenizand crema dupa fiecare adaos, iar la final incorporam frisca bine batuta.
Pregatim o tava de aragaz si asamblam prajitura in straturi, incepand cu un strat de piscoturi trecute prin siropul de frisca si ness, apoi crema, iar piscoturi si tot asa, culminand cu un strat de crema.
Deasupra vom aseza frumos, jumatati din capsunile bine spalate si scurse si mai decoram cu un topping de zmeura.
Fierbem zmeura cu putin zahar pana obtinem o dulceata mai fluida si o turnam rece, in fir subtire, peste prajitura.
Recomandat ar fi sa turnam toppingul dupa portionare ca sa se prelinga frumos si pe marginile prajiturii.
Prajitura asamblata se va da la rece, cel putin o ora, pentru a se intari usor crema, apoi se va portiona.
O alta varianta, pe care Vladutz a pus-o in practica, ar fi ca siropul prin care trecem piscoturile sa fie din visine si zmeura, iar prajitura la final sa fie glazurata cu o dulceata de trandafiri.
Este mult mai racoroasa a doua varianta, dar fiecare poate alege varianta care il reprezinta, oricum sunt delicioase ambele.

Vezi rețeta în varianta VIDEO AICI!

Iată rețeta celor mai gustoase, pufoase și sănătoase brânzoaice! Nimeni nu se poate opri la una singură!... Supa cu frecăţei, perfectă pentru toamnele ploioase și gurmanzii pofticioși. În jumătate de oră e gata de pus în farfuri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x