- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Venirea toamnei aduce cu ea și perioada în care toate gospodinele fac zacuscă pentru iarnă sau pentru consum imediat. Iată cea mai bună rețetă de zacuscă cu vinete și ardei. Rețeta este una țărănească așa cum se face în Moldova.
Rețetele moldovenești sunt unele dintre cele mai gustoase și apreciate. Ingredientele folosite pentru această zacuscă sunt ieftine, iar cantitățile potrivite pentru trei persoane.
Ingrediente zacuscă cu vinete și ardei:
- 3 kg vinete
- 1 kg ardei gras
- 2 kg gogoșari
- 1 kg ceapă
- 700 ml ulei
- 1 litru suc de roșii
- 2 linguri miere
- 1 linguriță boabe de piper
- 2 foi dafin
- sare
Mod de preparere zacuscă cu vinete și ardei:
1. Începem prin a pune vinetele, ardeii și gogoșarii la copt. După ce aceștia se rumenesc bine, se pun în apă rece și se curățe bine. Vientele se lasă la scurs 30 - 60 de minute, apoi se toacă la cuțit toate legumele coapte.
2. În uleiul încisn se adaugă ceapa tocată mărut și se lasă până se înmoaie puțin.
3. Se adaugă sucul de roșii, foile de dafin și piperul. Se lasă la fiert în jur de 50 de minute până scade bine și, în acest moment, se potrivește de sare și se adaugă mierea.
4. Dacă doriți conservați zacusca, o puteți pune în borcane și fierbeți borcanele puțin. Se asă cu capacul în jos o oră-două pentru a elimina tot aerul.
Citește și:
- Cea mai bună rețetă de zacuscă de pește! Nina Rus de la Chefi la cuțite dezvăluie secretul reușitei!
- Zacuscă de ciuperci. Două cele mai bune rețete de zacuscă făcută în casă