Antena Căutare

Chefi la cuțite 19 aprilie 2021. Rikito Watanabe le-a gătit chefilor "pui salivă". Ce reprezintă, de fapt, rețeta

Rikito Watanabe a venit în ediția din 19 aprilie 2021 de la Chefi la Cuțite pentru a câștiga un loc în bootcampul sezonului 9. Rețeta aleasă de el este una tipică bucătăriei chinezești și a stârnit amuzamentul celor din jur din cauza numelui - "pui salivă".

rikito watanabe imbracat in camasa cu imprimeu si sort negru gateste in bucataria chefi la cutite Galerie
Deși e japonez, Rikito Watanabe le-a pregătit celor trei chefi un preparat chinezesc supranumit "pui salivă"

Rikito Watanabe, de 26 de ani, din Constanța, locuiește în România de opt ani și se ocupă de un restaurant asiatic la malul Mării Negre. El colaborează cu Shoji Toshihisa, concurent în sezonul 8 la Chefi la Cuțite, care l-a inspirat să se înscrie în concurs.

Rikito a povestit că îi place ciorba de burtă și că știe să gătească nu doar mâncare asiatică, ci și italienească. Cel care l-a învățat și l-a inspirat să gătească este Toshi, care a lucrat în Japonia pentru tatăl lui Rikito și care acum colaborează cu juniorul familiei Watanabe.

"De la el am învățat mâncare italienesc și franceză", a explicat Rikito cu un accent adorabil, care i-a adus zâmbetul pe buze Ginei.

În stilul simpatic, care i-a cucerit pe toți cei din jur, japonezul a povestit că, pe lângă gastronomia autohtonă, îi plac foarte mult și româncele. Din păcate însă, ele îi frâng inima de fiecare dată.

Cucerită de povestea lui, Gina Pistol i-a mărturisit că ea îi dă un cuțit simbolic, chiar dacă nu are puterea de a-l trece mai departe în competiție.

Citește și: Cultură japoneză la Chefi la cuțite! Shoji Toshihisa: "Mă voi luta să obțin cuțitele!"

Rikito Watanabe a gătit "pui salivă" în ediția din 19 aprilie 2021 de la Chefi la Cuțite

Simpaticul japonez de 26 de ani a venit pregătit să îi impresioneze pe Chef Sorin Bontea, Chef Florin Dumitrescu și Chef Cătălin Scărlătescu cu o rețetă chinezească. În limba engleza, ea s-ar traduce "mouth watering chicken".

În română, Rikito Watanabe a poreclit-o "pui salivă", pentru că nu a știut cum să adapteze denumirea în "pui care îți lasă gura apă".

În mod tradițional picant, preparatul a fost adaptat de Riki pentru a se potrivi cu gusturile celor trei chefi, care preferă să nu mănânce iute.

Citește și: Ghidul tăiețeilor chinezești. Cum arată și cum se folosește fiecare tip

Ce este Kou Shui Ji, rețeta de pui pe care a pregătit-o Rikito Watanabe la Chefi la Cuțite

Un fel de mâncare vibrant, cu mai multe straturi de aromă, rețeta aceasta de pui este tipică bucătăriei din Sichuan. Numele său chinezesc nu este neapărat atrăgător, dar cu siguranță transmite efectul pe care dish-ul îl are pentru cei care îl consumă.

Citește și: Rețetă de sandviș japonez cu șnițel de porc și salată de varză, preparată de Chef Nicolai Tand

Are un gust sofisticat, cu nuanțe de usturoi, ghimbir și umami. Este sărat (din sosul de soia), acru (din oțetul de orez chinezesc), dulce, are note de nuci (din arahide și susan) și iute (din ardeiul Sichuan).

Rikito Watanabe a renunțat la cantitatea de ardei recomandată de bucătarii tradiționali și a recunoscut că a "europenizat" preparatul, astfel încât să nu îi supere pe chefi.

Cum au reacționat ei după ce au gustat "puiul salivă" de sub cloș puteți vedea în materialul video de mai jos.

Despre Chefi la Cuțite, sezonul 9

În sezonul 9 al emisiunii "Chefi la cuțite", Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu se întrec în numeroase bătălii culinare. Fiecare recurge la diferite strategii pentru a ajunge cu un pas mai aproape de victorie, într-un show ce ține de duminică până marți publicul cu sufletul la gură.

Concurenți de toate vârstele și din toate colțurile lumii, cu povești de viață suprinzătoare, încerca să demonstreze că merită să ajungă cât mai departe, în sezonul 9 al îndrăgitului show culinar „Chefi la cuțite”, de la Antena 1.

Vrei să știi secrete din culisele celui mai tare show culinar din România? Vezi cele mai noi episoade din "Speak@cuțite" aici.

Vrei să interacționezi cu show-ul tău culinar favorit? Intră în aplicația Antena 1! O poți descărca din Google Play și AppStore. Hai să vezi!

Chefi la cuțite, 19 aprilie 2021. Radu Dragoș a decis câștigătorul amuletei ”pedeapsă” din proba 23! Ce chef a primit-o... Chef Florin Dumitrescu conduce clasamentul amuletelor. Diseară, bloggerul Jamila, pentru prima dată în platoul Chefi la ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x