Antena Căutare

Chefi la cuțite, 29 martie 2021. Elena Nechifor i-a impresionat pe chefi cu o rețetă personalizată de red velvet cake

În ediția 14 din sezonul 9 al emisiunii „Chefi la cuțite”, Elena Nechifor s-a pregătit cu un red velvet cake pentru a-i impresiona pe Chef Sorin Bontea, Chef Florin Dumitrescu și Chef Cătălin Scărlătescu. Deși a vrut să îi ia prin surprindere, ei au uimit-o pe concurentă.

colaj cu elena nechifor si preparatul sau de la chefi la cutite red velvet cake Galerie
Elena Nechifor s-a făcut remarcată în ediția a 14-a a sezonului 9 de la Chefi la Cuțite cu o rețetă de red velvet cake

Elena Nechifor, cofetar amator, a venit la Chefi la Cuțite cu un preparat care are mare succes în rândul clienților săi. Femeia de afaceri a construit de la zero un laborator de cofetărie și, cu toate ca nu are nicio pregătire în domeniu, a reușit să-și realizeze visul.

"Nu am școală, nu am pregătire, este doar pură pasiune", a spus Elena înainte de a intra în bucătărie și a finaliza desertul.

Pasionată de cofetărie, Elena a personalizat rețeta de prăjitură red velvet și a decis să concureze în sezonul 9, convinsă fiind că un astfel de preparat ar putea să primească inclusiv un cuțit de aur.

Citește și: Florin Dumitrescu a dat al doilea cuțit de aur. Cine e Ștefan Borleanu, tânărul care l-a uimit

"Desertul meu ar merita Cuțitul de Aur pentru că eu simt că îl fac din tot sufletul, cu toată dragostea", a adăugat concurenta, care s-a făcut remarcată încă de la început prin atitutdinea ei hotărâtă și dură.

Ce părere au avut Chefii despre prăjitura red velvet preparată de Elena Nechifor

Deși la început simțurile i-au înșelat, Chef Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu s-au convins rapid că nu au parte de un dish cu țuică, ci de un desert clasic în lumea cofetarilor.

Fără să știe concurentul din spatele ușilor sau istoricul său culinar, amfitrionii show-ului au crezut că au de-a face cu un pastry chef sau o cofetăreasă cu cel puțin două cursuri de specialitate.

Elena i-a lămurit rapid, după ce le-a povestit cum a lucrat pe un vas de croazieră și apoi și-a construit de la zero un laborator, din banii trimiși de soțul ei, din câștigurile obținute tot de pe vas.

Citește și: Fiica lui Sorin Bontea, selfie îndrăzneț în oglindă! Cum arată acum Miruna

Prin felul în care a povestit, concurenta a stârnit interesul chefilor, care au întrebat-o cum face față altor preparate clasice și cum se descurcă în bucătăria de acasă: "Am 5 bărbați în familie (...) Sunt foarte dură, le țin piept tuturor. Sunt foarte puternică, foarte determinată".

Fără să-și dea seama, i-a provocat pe Chef Sorin Bontea, Chef Florin Dumitrescu și Chef Cătălin Scărlătescu să se joace puțin cu emoțiile sale.

Ce este red velvet cake și cum au jurizat chefii preparatul Elenei Nechifor

Red velvet este tort roșu catifelat, creat după una dintre cele mai elegante rețete de deserturi americane. Nu este ușor de preparat, însă consistența lui pufoasă îl ajută să se diferențieze de alte prăjituri.

Între concurentă și cei trei chefi au apărut câteva schimburi de replici în ceea ce privește ingredientele folosite pentru cremă: "Dacă red velvetul are și el o rețetă, că așa a făcut-o omulețul ală mic și roșu, n-ar trebui schimbată cu ce brânză credeți dumneavoastră", a mustrat-o Chef Scărlătescu.

Deși timp de câteva secunde până și Elena Nechifor s-a îndoit de feedback-ul chefilor, în cele din urmă a primit trei cuțite și a renunțat la atitudinea dură afișată pe tot parcursul momentului său.

Dacă vrei să intri în culisele show-ului, vezi cel mai nou episod de Speak@Cuțite. Secretele celui mai tare show culinar se află doar aici: https://a1.ro/speak-la-cutite/

Chefi la cuțite, 29 martie 2021. Henrik Sebok a anunțat cine a câștigat amuleta 14! De ce ”s-a ofticat” când a aflat cin... Chefi la cuțite, 29 martie 2021. Mentalistul Vlad Grigorescu s-a jucat cu mințile chefilor chiar în platoul emisiunii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x