Antena Căutare

Alexandru Comerzan este cuțitul de aur al echipei mov, condusă de chef Cătălin Scărlătescu: "Cu carviar și ton oricine poate găti"

Alexandru Comerzan a fost ales cuțitul de aur în echipa lui Cătălin Scărlătescu și, alături de cei șase colegi din trupa mov, promite să-l ajute pe mentorul său să câștige sezonul 7 "Chefi la cuțite".

Alexandru Comerzan este cuțitul de aur al echipei mov, condusă de chef Cătălin Scărlătescu: "Cu carviar și ton oricine poate găti" Galerie
Alexandru Comerzan este cuțitul de aur din echipa mov

Alexandru are 30 de ani vine din Chișinău, iar la preselecții le-a pus în față juraților una dintre cele mai savuroase dish-uri degustate vreodată de cei trei maeștri Chefi la cuțite, iar gustul și atenția cu care a lucrat preparatul l-au convins pe Cătălin Scărlătescu ca, în cele din urmă, să îi ofere cuțitul de aur.

Vezi aici momentul lui Alexandru Comerzan de la preselecții!

Cuțitul de aur din echipa mov condusă de chef Scărlătescu a răspuns câtorva întrebări menite să ajute telespectatorii să-l cunoască mai bine.

Alexandru Comerzan este cuțitul de aur al echipei mov, condusă de chef Cătălin Scărlătescu: "Cu carviar și ton oricine poate găti"

Alexandru Comerzan – cuțit de aur, în echipa lui chef Cătălin Scărlătescu

  • Te-ai așteptat să primești cuțitul de aur?

Nu, cu siguranță nu m-am așteptat. Eu de existența cuțitelor de aur am aflat abia în Bootcamp, vorbind cu ceilalți concurenți și mă gândeam doar la faptul că din cauza acestui lucru vor exista mai puține locuri în echipă. 18, în loc de 21. Dar mă bucur mult că l-am obținut!

Citește și:

22 de ani de experiență culinară în echipa albastră! Ernesto Dosman este cuțitul de aur al lui chef Dumitrescu: "Nu știu ce o să mă fac la deserturi"

Cuțitul de aur al lui chef Sorin Bontea este pasionat, încrezător și războinic. Alexandru Popa: "Gătesc din suflet, nu pentru a câștiga"

  • Ai gândit preparatul din audițiile pe nevăzute cu mult timp înainte, sau ai mers mai mult pe intuiție?

Înainte să vin la Chefi la cuțite am vorbit cu toți băieții din bucătăria unde lucrez și au fost împotriva oului pe care l-am pus juraților în farfurie. Dar eu am spus și o repet- cu carviar și ton oricine poate găti. Adevăratul punct forte al unui bucătar este atunci când face dintr-un ingredient extrem de simplu o farfurie foarte gustoasă. Preparatul nu l-am gândit foarte mult, am făcut doar câteva probe înainte să mă prezint în competiție.

  • Simți că intri în competiție cu un avantaj, față de colegii tăi?

Nu, nu simt că intru în competiție cu un avantaj pentru că nu îi cunosc pe cei care îmi vor fi colegi, dar și adversari. Ar fi absurd să gândim că noi, cuțitele de aur intrăm cu un avantaj. Eu nu cred acest lucru, fiecare are șanse egale.

  • Ai vreo strategie pe parcursul competiției?

Nu am nicio strategie pe parcursul competiției, singurul lucru pe care mi-l propun este ca la finalul fiecărei probe să rămân în bucătăria Chefi la cuțite. Nu mă gândesc foarte mult în avans, voi lua fiecare zi cu încrederea că voi da tot ce am mai bun.

  • Îți este teama de vreo probă, de vreun preparat anume?

Nu, nu îmi este teamă de vreo probă. Am gătit multe până în acest moment, iar fix înainte de competiție am călătorit prin Asia și am învățat și câteva secrete din bucătăria lor. Dacă mi-ar fi frică de ceva, cred că este gastronomia englezilor, nu prea îmi plac budincile lor...puddings.

  • La ce excelezi când vine vorba de dish-uri ce le pot stinge lumina chefilor?

Nu știu la ce excelez, pentru că eu consider că fiecare bucătar, fiecare chef are gusturile sale preferate. Este foarte greu să nimerești gusturile tuturor. Un chef poate critica ceva tehnic, poate aprecia dacă preparatul a fost gătit bine sau nu, dacă dish-ul are armonie.

  • Când intru în bucătărie sunt..... Descrie-te în trei cuvinte.

Depinde de zi! J În general sunt un chef liniștit, mai ales dacă decurg lucrurile așa cum îmi place mie. Dacă aș rezuma la doar trei cuvinte...organizat, hotărât și inventiv, îmi place mult să experiementez.

Șapte oameni, șapte șanse la trofeul sezonului 7! Ei sunt concurenții din echipa mov, condusă de chef Cătălin Scărlătesc... Cuțitul de aur al lui chef Sorin Bontea este pasionat, încrezător și războinic. Alexandru Popa: "Gătesc din suflet,...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x