Ar fi o idee bună să apară și toalete de culoare închisă pentru că ar masca orice pată care se întâmplă inevitabil atunci când folosim baia. Cu toate acestea, majoritatea vaselor de WC – private sau publice - sunt de un alb pur, ceea ce ne îngreunează tuturor munca. Iată totuși de ce cele mai multe vase de toalete din băile noastre sunt albe.
De ce sunt albe vasele de toaletă din băile noastre. Ce explicații există
Cele mai multe vase de toaletă din băile noastre, și chiar și la nivel mondial, sunt albe pentru că sunt făcute din porțelan. Un material dur a cărui suprafață devine sticloasă după ardere, impermeabilă și rezistentă la pete. În acest fel toaletele sunt mai ușor de curățat, în ciuda faptului că sunt totuși albe.
Porțelanul devine alb când este ars la temperaturi ridicate, dar ar putea căpăta și alte culori dacă ar fi adăugați anumiți pigmenți în el. Atât că asta ar însemna costuri mai mari pentru fiecare producător, lucru pe care nu și-l doresc atât de mulți.
Un alt motiv este că albul este asociat cu puritatea, limpezimea și curățenia, scrie Bright Side. Conform teoriei culorilor, căci există așa ceva, nuanțele ne afectează emoțiile în moduri diferite. Deși pot exista diferențe culturale în modul în care percepem nuanțele, albul este de obicei asociat cu inocența și curățenia. De aceea și băile, și secțiile de spital sunt de obicei vopsite în alb. Ele dau impresia unui spațiu steril.
Este esențial ca cineva să se simtă bine atunci când merge la toaletă, iar culorile închise, evident, pot avea un efect negativ asupra noastră în anumite situații. Cu cât o toaletă este mai simplă, fără ornamente sau accesorii, și mai deschisă la culoare, cu atât mai bine pentru noi și nevoile noastre. În unele țări, există și o Sărbătoare a Toaletelor, celebrată pe 9 noiembrie.