Antena Căutare

2012, in top 10 cei mai caldurosi ani din istorie. Cercetatorii se tem de topirea calotei glaciare

2012 a intrat in topul 10 al celor mai caldurosi ani din istoria masuratorilor meteorologice, in ciuda gerurilor de la inceputul anului, provocate, in parte, de oscilatiile provocate de curentul La Nina, se arata in datele agentiei meteo a ONU.

2012, in top 10 cei mai caldurosi ani din istorie. Cercetatorii se tem de topirea calotei glaciare
| Hepta.ro

Continentul nord-american a avut parte de cele mai ridicate temperaturi din istoria masuratorilor, anul acesta, insa principalul pericol semnalat de meteorologi este topirea calotei de gheata de la Polul Nord, anul acesta atingandu-se recordul negativ din istoria masuratorilor.

Anul a inceput cu un ger cumplit care a afectat cea mai mare parte a Eurasiei in perioada ianuarie - februarie. In Rusia, temperaturile au ajuns si la -50 de grade Celsius. Apoi, temperaturile au crescut mult peste cele normale. Europa s-a confruntat cu perioade prelungite de canicula, in timp ce, in perioada ianuarie - octombrie, America de Nord a avut parte de cele mai mari temperaturi medii din istoria inregistrarilor meteo.

In restul planetei, mediile temperaturilor au plasat 2012 pe locul noua al celor mai calduroși ani din istorie.

In ceea ce priveste furtunile, 2012 nu a fost un an iesit din comun, exceptie facand Atlanticul, unde 10 furtuni au ajuns la intensitatea de uragan, inclusiv superfurtuna Sandy.

Mai multe detalii, in Jurnalul National

foto: Hepta.ro

Barbatii, in pericol?! O practica obisnuita le-ar putea aduce sfarsitul ... FABULOS! A primit o mostenire de 10 milioane de euro pentru ca i-a dus gunoiul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x