Medicii trag un puternic semnal de alarmă! După cazul femeii care a consumat rădăcină de de Cassava şi a ajuns la spital, specialiştii spun că şi alte fructe şi legume din comerţ ne pun viaţa în pericol
Iată câteva dintre acestea:
- banalii cartofi. Coaja tuberculului de cartofi, mai ales în jurul ochiurilor precum şi periferia cartofului înmugurit, conţine solanină cu acţiune toxică, dacă este ingerată în cantităţi mari.
- ciupercile trebuie alese cu grijă, în special cele cumpărate din piaţă, cele din comerţ sunt specii neotrăvitoare. Tulburarea digestivă, imediat după consum trebuie să ne ridice un semnal de alarmă şi să ne prezentăm la medic.
- seminţele de măr consumate în mod constant şi în cantităţi mari poate fi periculos. Conţine cianaţi.
- rubarba. Deşi unii oameni consuma rădăcinile acestor plante, când vine vorba de frunze, situaţia este foarte diferită chiar fatală.
- anumite specii de roşii au alcaloizi extrem de toxici.
- peştele exotic.
Meteorologii avertizează! Este COD ROŞU de avalanşă în România...
Ca la noi, la nimeni! Un tren împotmolit în Gara din Seini, ÎMPINS DE NAVETIŞTI ca să pornească! Să râdem sau să plângem...