Antena Căutare

Canapele potrivite pentru spații mici

Amenajarea spațiilor mici este de departe provocarea zilelor noastre, spațiile mici fiind cele mai numeroase şi mai răspândite în locuinţele din zona urbană. Exploatarea funcționalismului pentru a profita de orice spațiu se face în detrimentul stilului, dar multitudinea de soluții care pot fi găsite, plus mai multă imaginație, poate crea în final un ambient plăcut. Astăzi lipsa de spațiu nu mai poate fi invocată drept justificare pentru lipsa de stil.

Amenajarea spațiilor mici este de departe provocarea zilelor noastre, spațiile mici fiind cele mai numeroase şi mai răspândite în locuinţele din zona urbană. Exploatarea funcționalismului pentru a profita de orice spațiu se face în detrimentul stilului, dar multitudinea de soluții care pot fi găsite, plus mai multă imaginație, poate crea în final un ambient plăcut. Astăzi lipsa de spațiu nu mai poate fi invocată drept justificare pentru lipsa de stil.

Identitatea unui spațiu depinde şi de personalitatea şi estetica celor care locuiesc în el și de modul de decorare. Uită principiile de decorare convenționale și amenajează experimentând, mobilează și decorează pas cu pas. Plus mare atenție la toate achizițiile, un spaţiu mic nu cere prea mult mobilier, investește în mai puţine piese, dar cu mai mare impact

Analizează dimensiunile livingului tău înainte de a-ți alege canapeaua potrivită

Toate încăperile mici ridică probleme de amenajare, însă între ele livingul prezintă o importanţă deosebită. Mulți consideră piesa de rezistență a decorului canapeaua și își compun decorul în jurul acesteia. De aceea, dacă nu știi încă ce stil de decorare vei aborda, alegerea unei canapele îți poate da startul de care ai nevoie, urmând să achiziționezi celelalte piese de mobilier și decorațiunile, functie de designul, culoarea, dimensiunile și forma acesteia.

Amenajarea unui living mic va trebui deci să ţină cont de aspectele funcţionale, dar şi de cele de design. Alegerea unei canapele este o decizie importantă care poate transforma un living banal într-unul cu adevărat deosebit. Canapeaua trebuie să reprezinte ideea ta de confort şi de relaxare, aşa cum doreşti.

Una dintre caracteristicile cheie ale unei canapele, mai ales dacă apartamentul tău nu are o dimensiune generoasă este să se potrivească spațiului pe care ai plănuit să-l aloci acesteia, fără a crea senzația de micșorare a încăperii. De aceea trebuie să măsori foarte bine locul în care vei pune canapeaua, deoarece există posibilitatea ca piesa de mobilier achiziționată să nu se încadreze perfect în locul destinat acesteia, să nu încapă pe ușă, sau dacă este extensibilă să nu aibă spațiu suficient pentru montare/demontare. Nu uita să iei în considerare și numărul de persoane care o vor folosi.

Dacă ai un living mai mic, nu vei putea alege o canapea imensă, trebuie să ții cont de design și de utilitate: alege o canapea practică, fără colțar, eventual cu spațiu de depozitare.

În cazul spațiilor mici, canapeaua inevitabil va fi în lumina reflectoarelor, tocmai de aceea pe lângă dimensiune, trebuie să iei în calcul un design atractiv, care să complimenteze întregul living.

  • Ideale sunt canapelele în stil scandinav cu linii simple şi picioare expuse, ce dau fluiditate spaţiului.
  • Tonurile calde, pastelate, sunt perfecte pentru amenajarea unui living mic. În loc să cumperi o canapea într-o culoare închisa, chiar dacă este în tendințe, alege una în culori neutre (bej, gri, galben deschis, cafeniu etc). Aceasta va ajuta living-ul sa pară mai spațios, mai luminos și mai puțin încărcat. Dacă vrei să înveselești decorul, folosește-te de câteva perne colorate.
  • Dacă spațiul din living nu permite, uită de uriașa canapea clasică cu brațe groase și orientează-te spre unele mai puțin voluminoase, eventual o canapea în formă de L, care va încadra perfect o masuță de cafea cochetă. Există și canapele fără brațe care sunt foarte populare prin designul lor deoarece înlăturând brațele de la ambele capete se oferă ochiului iluzia de spațiu larg.
  • Mobilierul pe picioare svelte, eventual inoxidabile, cu suficient spațiu lăsat gol dedesupt, dă de asemenea impresia de firav și mic. O canapea cu geometrie simplă, pe astfel de picioare, cu siguranță va da impresia că ocupă un volum mai mic.

Cele mai potrivite pentru spațiile mici sunt modelele de canapele cu două locuri cu sau fără fotolii, care pot fi ușor de aranjat, mutat și încadrat.

Dacă spațiul nu îți permite să alegi o canapea mică și două scaune sau fotolii, atunci încearcă o canapea modulară de mici dimensiuni. Cu toate că la prima vedere pot părea mai mari decât o canapea obișnuită, canapelele modulare se potrivesc spațiilor înghesuite deoarece oferă un total de mai multe locuri ocupând totodată un spațiu mult mai restrâns decât ar fi ocupat o canapea obișnuită și două scaune.

O canapea modulară poate fi așezată și pe colț atunci când spațiul de lângă perete este limitat. Lipiți două, trei sau patru secțiuni de canapea și alege un model fără brațe pentru a avea flexibilitatea de a rearanja sau a separa piesele.

Canapeaua extensibilă prima opțiune pentru spații mici

Cum putem ca într-un spațiu mic să avem și dormitor și living și spațiu de relaxare, iar din când în când să primim și musafiri? Dacă vrem cu adevărat să găsim o modalitate prin care să îmbinăm utilul cu plăcutul, și mai ales nu una temporară, atunci soluția ideală o reprezintă achiziționarea de la început a unei canapele extensibile. Posibilitatea de extindere este capacitatea unei canapele de a se transforma în pat, poate una din cele mai căutate funcții, mai ales dacă locuiești într-un apartament mic sau o garsonieră.

O canapea extensibilă este mai mult decât o simplă canapea, arată și functionează ca o canapea normală, însă în câteva secunde poate fi întinsă și folosită pe post de pat de dormit. Cu alte cuvinte, canapeaua extensibilă trebuie să îndeplinească funcțiile unei canapele obișnuite dar și atribuțiile unui pat.

  • Canapele extensibile care se deschid pe lungime, sunt mai puțin rezistente, însă dacă nu sunt folosite zilnic, pot avea o durată de viața destul de mare. Deși sunt create pentru două persoane, ele permit folosirea, în caz de nevoie, și de către trei persoane.
  • Canapele extensibile care se deschid pe lățime sunt caracteristice modelelor cu trei locuri, care au o lungime ce permite unei persoane de înălțime medie să doarmă pe ea. Dezavantajul îl reprezintă faptul că toată greutatea celor care dorm este preluată de un element care are lungimea canapelei.

Chiar și în condițiile în care își modifică forma, o canapea extensibilă de calitate își va păstra eleganța, rafinamentul și stilul propriu. O canapea extensibilă poate fi curățată extrem de ușor, multe dintre componentele ei putând fi curățate separat.

Calendar ortodox 17 octombrie. Sărbătoare azi. Cui spui La mulți ani!... Cum se pregătește un fermier pentru venirea iernii: 3 sfaturi esențiale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x