Sibiul a fost paradisul pofticioşilor. Cei mai pricepuţi bucătari s-au întrecut la un concurs de preparat gulaş. Specialişti în pregătirea delicioasei tocane cu specific unguresc, maeştrii artei culinare au încins ceaunele şi s-au pus pe treabă.
Gulaşul a fost rege la Sibiu, unde cei mai pricepuţi bucătari din România şi Ungaria s-au întrecut într-o competiţie de gătit faimoasa tocană.
Aşadar, au încins ceaunele şi fiecare a încercat să prepare gulaşul cel mai gustos, după reţete secrete.
Toată lumea a avut de câştigat. Participanţii, pentru că au fost lăudaţi. Iar spectatorii, pentru că s-au ospătat cu minunatele preparate.
Iar atmosfera a fost una câmpenească, veselă şi caldă, pentru că întrecerea s-a desfăşurat la Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale.
Însă misiunea cea mai grea a revenit juriului.
E foarte greu de jurizat pentru că fiecare participant îşi pune în preparatele sale pasiunea şi stilul propriu.
Oricât de dificil le-a fost, juraţii au desemnat o echipă câştigătoare: doi fraţi din Sibiu, care au participat la concursul de preparat gulaş pentru a şaptea oară
Câştigătorii vor pleaca la cel mai mare festival de gătit gulyás din lume, ce se va desfăşura în Ungaria.