În doar trei minute, bucătarul pregăteşte un platou cu humus, apreciat de iubitorii bucătăriei orientale în orice perioadă a anului.
De această dată, preparatul ajunge pe masa unui client care de astăzi a intrat în Postul Crăciunului.
Pentru platoul cu humus, clientul a plătit 24 de lei. În mod surprinzător, în unele restaurante, mâncarea din care lipsesc carnea sau lactatele poate fi mai scumpă. Explicaţia e simplă:
”Nu se va muri de foame. Sunt înlocuitori pentru carne şi toate produsele. Există sarmale cu ciuperci, sarmale cu soia, cartofi sote, mămăligă, chifteluțe de post.”, a mai spus Alexandru Șandrău.
Şi gospodinele care pregătesc acasă mâncare de post spun că lasă mai mulţi bani la piaţă.
Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, roşiile sunt şi cu doi lei mai scumpe. Plătim mai mult şi pentru castraveţi sau cartofi.
Cunoscut ca postul bucuriei, Postul Crăciunului este mai uşor de ţinut. Anul acesta, din cele 40 de zile, 15 sunt cu dezlegări la peşte.