În pieţe, dezinfectarea este printre puţinele măsuri de protecţie pe care comercianţii le pot aplica. Însă, de prevenţie, trebuie să ţină cont şi clienţii.
Conform Autorităţii Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor, noul coronavirus nu se poate dezvolta pe alimente sau în interiorul lor. Dar COVID-19 se poate transmite prin bancnote.
Ambalajele produselor nu mai trebuie reutilizate. De asemenea, este recomandat să cumpărăm legume și fructe doar din locuri avizate sanitar.
„Fructele se spală sub jet de apă. Se pot spăla fără niciun fel de problemă cu apă caldă, se pot curăța chiar și cu detergent, după care se clătesc foarte, foarte bine! Fructele, odată clătite, e bine să le lăsaţi inclusiv în apă rece puţin”, a explicat Valeria Herdea, medic de familie
De asemenea, borcanele, cutiile şi caserolele trebuie igienizate atât înainte, cât şi după ce le folosim.