- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Situaţie revoltătoare descoperită la Spitalul Colentina din Bucureşti. Pacienţi purtători de bacterii periculoase, rezistente la antibiotice, sunt trataţi în acelaşi salon cu pacienţi fără infecţii. Îi desparte doar un paravan de pânză şi un afiş pe care scrie izolare.
Izolarea e de fapt inexistentă, iar infecţiile ajung uşor de la un bolnav la altul. În faţa imaginilor revoltătoare, ministrul Sănătăţii a declarat că nu a mai văzut niciodată aşa ceva şi a cerut control urgent la acest spital.
Aşa se face aşa-zisa separare a pacienţilor cu bacterii periculoase de cei neinfectaţi, în Secţia de Gastroenterologie a Spitalului Clinic Colentina, la Terapie Acută. Printr-un paravan de pânză şi o coală de hârtie pe care scrie IZOLARE. Practic, bacteriile se pot transmite fără nicio restricţie de la un pacient la altul prin simpla atingere a unei suprafeţe contaminate. Fotografiile au fost făcute în luna aprilie chiar de rudele pacienţilor internaţi. Unii dintre ei au murit la terapie intesivă, din cauza bacteriilor, spun apropiaţii.
Din fişele medicale rezultă clar că doi dintre pacienţii internaţi în luna aprilie în această secţie erau infectaţi. Unul cu Klesbiella, celălalt cu Clostridium, două bacterii periculoase, rezistente la antibiotice. Nu întâmplător sunt numite bacteriile ucigaşe de la Terapie Intensivă. Până şi ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, spune că nu a mai văzut niciodată aşa ceva într-un spital.
În replică, reprezentanţii spitalului susţin că protocoalele sunt respectate şi că nicio clipă pacienţii nu au fost puşi în pericol.
În urmă cu trei ani, după tragedia de la Colectiv, s-a dovedit că infecţiile nosocomiale au ucis tineri. România nu a învăţat nimic şi continuă să raporteze de cinci ori mai puţine infecţii decât Germania, de exemplu. Un raport al Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor avertiza încă de anul trecut ţara noastră că în curând infecţiile cauzate de bacteriile intranspitaliceşti vor deveni imposibil de tratat.
Mai grav este că, deşi aveau pacienţi infectaţi cu bacterii periculoase, reprezentanţii spitalului nu au declarat asta Directiei de Sanatate Publică, aşa cum prevede legea. O confirmă şi inspectorii de sănătate din Bucureşti, într-un comunicat.
Un live pe Facebook de la o petrecere a declanşat un atac sângeros, transmis în direct!... Excentricul Radu Mazăre a avut parte de prima aniversare după gratii. Fără petrecere, fără fast, dar cu familia două ore...