- Serialul "Ana, Mi-ai fost scrisă în ADN" are premiera pe 9 ianuarie. Sezonul 2 "Iubire cu parfum de lavandă" revine din 10 ianuarie! Rămâi pe Antena 1
- MAREA PREMIERĂ POWER COUPLE, SEZONUL 1! Vezi cele mai noi episoade din 13 ianuarie, de la 20:30, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
PSD a susţinut proiectul în Comisia de buget, iar mâine plenul Camerei Deputaţilor va stabili dacă taxa pe valoare adăugată va fi redusă inclusiv la alimente.
Proiectul a fost propus în iunie, de către Florin Roman, liderul deputaţilor PNL. Atunci, liberalii erau în Opoziţie şi cereau reducerea TVA de la 19, la 16 la sută, dar şi aplicarea unei cote TVA de 9% pentru băuturi, mai puțin cele alcoolice, şi de 5% pentru anumite produse alimentare.
Calculele de atunci nu se mai potrivesc. Ajunşi la putere, liberalii au anunţat deja că bugetul nu mai suportă nicio cheltuială suplimentară, iar reducerea TVA nu a intrat în proiectul deja redactat. Aşa că au încercat să amâne votul.
Liberalii le reproşează social-democraţilor că au refuzat să reducă TVA, deşi au promis că taxa va scădea de la 19 la 18 la sută. Nu reuşesc însă să răstoarne majoritatea din comisie, iar proiectul primeşte vot favorabil.
Mâine, Camera Deputaţilor va decide dacă taxa pe valoare adăugată scade de la 1 ianuarie.
Dacă proiectul va fi adoptat, scăderea TVA la 16 la sută se va aplica pentru majoritatea produselor. De la îmbrăcăminte, până la autovehicule.
Iar la alimente, un coş care conţine produse de bază în valoare de 100 de lei - precum pâine, carne, făină, ulei, cartofi şi zahăr - se va ieftini cu puţin peste 4 lei. La mai multe cumpărături, suma economisită poate fi semnificativă pentru o familie.
Specialiştii însă nu văd cu ochi buni scăderea TVA.
Taxa pe valoare adăugată a scăzut în 2016, de la 24 la 20 la sută. Un an mai târziu, TVA ajungea la 19 procente.
Mai multe categorii de pensii speciale, aproape să fie eliminate!... Atenție, români! Acestea sunt pensiile ce vor fi eliminate, în curând...