Mădălina Vasile, reporter al emisiunii "Neatza cu Răzvan și Dani", în direct, alături de medicul primar Carmen Crețu, ne explică cum putem să ne ferim de căpușe.
Sfaturi pentru părinți: verificați pielea și părul copilului, în special scalpul, zona de după urechi și zona gâtului după ce vine de la joacă.
În urma unei înțepături de căpușă locul se poate irita, dar pot apărea și alte simptome: migrene, vărsături, dureri musculare sau febră.
Ce se întâmplă cu plămânii dacă ne îmbolnăvim de Covid 19. Sfatul specialistului
Medicii atrag atenția persoanelor care merg în parcuri, păduri sau în locuri cu multă vegetație să fie atente la animalele care sunt purtătoare de căpușe.
Dacă totuşi suntem muşcaţi, căpuşa trebuie scoasă imediat, iar acest lucru se realizează printr-o intervenţie chirurgicală urgentă. Capuşa nu trebuie sub nicio formă strânsă între degete, pentru că astfel favorizăm pomparea conţinutului său intestinal plin de microbi în sânge.
Pentru mai multe detalii, urmăriți materialul de mai sus!
Prognoza Meteo, 9 iulie 2020. În ce zone din țară se vor înregistra cele mai ridicate temperaturi... O nouă zi, o nouă provocare la Neatza cu Răzvan și Dani: "Cine vinde gogoși?"...