La Super Neatza cu Răzvan și Dani, chef Nicolai Tand a preparat Lahmacun. El a dezvăluit pașii pentru a obține o delicoasă pizza turcească.
Cum ne-a obișnuit, bucătarul a dezvăluit și secretul său pentru un preparat savuros. Trucul chefului sunt măcelăriile din cadrul magazinului PENNY. Acolo găsește o varietate mare de carne proaspătă de porc, miel, pasăre și vită, pe care le combină în mâncărurile delicioase ce le prepară la Neatza cu Răzvan și Dani. În plus, beneficiază întotdeauna de expertiza măcelarului.
Citește și: Terină de porc în aluat: ingrediente și mod de preparare. Cum gătește chef Nicolai Tand acest aperitiv fin
Rețetă lahmacun by Chef Nicolai Tand. Secretul bucătarului pentru pizza turcească
Chef Nicolai Tand ne-a ”plimbat” prin Orient în cea mai recentă ediție Neatza cu Răzvan și Dani. Bucătarul a preparat Lahmacun, pizza turcească, în platoul emisiunii de la Antena 1. Află cum a gătit preparatul interesant din rândurile de mai jos:
Ingrediente Lahmacun
Chef Nicolai Tand a folosit următoarele ingrediente pentru rețeta Lahmacun:
- 700g carne tocată de miel sau de vită
- 500g ardei roșu
- 2 legături pătrunjel
- 1kg făină
- 3,4 buc ceapa rosie
- 3 Lamai
- Salată verde
- Drojdie
- Condimente: cumin, paprika, coriandru, za’atar, sumac, sare, piper.
Mod de preparare rețetă Lahmacun
Începem prin a pregăti un aluat de pâine clasic. Amestecă făina cu un praf de sare și drojdia, adăugând apă călduță treptat până obții un aluat moale, elastic. Frământă-l bine și lasă-l la dospit aproximativ 30-45 de minute, până își dublează volumul. Împarte aluatul în bile mai mici, apoi întinde fiecare bucată pe o suprafață presărată cu făină. Foaia de aluat trebuie să fie foarte subțire, aproape translucidă, ca la o pizza fină.
Într-un bol mare, amestecă carnea tocată cu ceapa roșie, ardeiul tocat și pătrunjelul. Adaugă sare, piper și condimentele: cumin, paprika, coriandru, za’atar și sumac, apoi amestecă bine până ce compoziția este omogenă și bine aromată.
Întinde amestecul de carne pe suprafața fiecărei foi întinse de aluat și presează ușor, ca să se lipească bine.
Preîncălzește cuptorul la 200°C. Așază fiecare lahmacun pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și lasă-le la copt timp de 10-15 minute sau până când observi că aluatul este ușor crocant pe margini, iar carnea este gătită.
Servește lahmacun-ul fierbinte, cu o salată verde alături, ceapă cu za’atar și lămâie. Poftă bună!
Citește și: Super Neatza cu Răzvan și Dani. Cum prepari cel mai delicios tartar de vită. Secretul lui chef Nicolai Tand
Despre măcelăriile PENNY
Măcelăriile PENNY oferă o gamă largă de produse, inclusiv carne de porc, vită, pui, miel (în funcție de sezon), precum și preparate din carne, cum ar fi cârnați, mici, fripturi marinate și alte specialități.
Produsele sunt inspectate riguros, pentru a îndeplini cerințele de calitate, astfel încât clienții să poată avea încredere în prospețimea și siguranța alimentară a produselor.
Carnea provine de la abatoare certificate din România, iar trasabilitatea produselor este un punct important, astfel încât clienții pot verifica de unde provine carnea.
Pentru mai multă inspirație în bucătărie, dar și pentru a găsi locația magazinelor cu măcelărie din supermarket-urile Penny, puteți vizita penny.ro