După starea de urgenţă, sute de mii de oameni se preconizează că vor reîncepe lucrul în Capitală.
Zeci de mii de angajați mergeau, zilnic, cu mijloacele de transport în comun, în Capitală
Doar spre nordul Bucureştiului, într-o zi normală, dimineaţa, la 8 şi jumătate, sunt câteva zeci de mii de angajaţi care se îmbulzesc în staţiile de metrou ca să ajungă la birouri. Este vital ca, în plină pandemie, asemenea scene să nu se repete.
După ridicarea stării de urgenţă putem să uităm de aglomeraţia din metrou cu care erau obişnuiţi. Măsurile de protecţie se vor aplica şi-n acest caz, iar masca şi mănuşile de protecţie vor fi obligatorii.
Măsuri de protecție, din 15 mai, la metrou, în autobuze și tramvaie
Numărul pasagerilor ar putea fi limitat astfel încât să se păstreze distanţarea socială. Reprezentanţii Metrorex au anunţat că iau în calcul şi cumpărarea unor termoscanere. Iar astfel, temperatura călătorilor ar putea fi măsurată imediat. Înaintea pandemiei, zilnic, aproximativ 600.000 de oameni circulau în subteran.
O altă măsură pentru relaxarea traficului ar putea fi programul defazat, spune şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Mai exact, oamenii să mergă la serviciu la trei ore diferite dimineaţa sau să continue să lucreze de acasă, dacă se poate.
În perioada stării de urgenţă, parcul auto de transport în comun Bucureşti s-a redus cu 40%. În funcţie de cât de aglomerat va fi, acesta se va suplimenta.
Tramvaiele şi autobuzele nu vor mai fi pline. Vor urca doar călătorii care au loc pe scaune şi câtiva care să stea în picioare la distanţa unul de altul.De asemenea, ar putea fi impuse reguli şi pentru urcarea şi coborârea din mijloacele de transport în comun. Cel mai probabil, în cele prevăzute cu patru uși, urcarea se va face pe prima şi a treia uşă, iar coborârea pe celelalte două. Iar dezinfectarea mijloacelor de transport se va face mult mai des.