V-aţi gândit vreodată câte se pot face din cânepă? Controversata plantă are, în mai multe zone ale ţării, inclusiv o sărbătoare dedicată. Sărbătoare care e deja tradiţie şi care atrage numeroşi turişti curioşi de cum era odinioară.
Cânepa e mai ceva ca sarea în bucate pentru localnicii din Marin. Gospodinele o folosesc frecvent la tot felul de mâncăruri.
Unul dintre cele mai apreciate preparate este plăcinta cu cânepă, pregătită şi ea după o reţetă veche.
Plăcinta cu cânepă a fost vedeta la zilele comunei. Iar când nu se foloseşte în mâncăruri, cânepa este materia primă pentru straiele populare. Meşteşugul e şi el moştenit din străbuni.
Până să ajungă în războiul de ţesut, cânepa trece printr-un întreg procedeu care le ia gospodinelor ...zile în şir.
În Alba, o sărbătoare special dedicată plantei atrage turişti atât de ţară cât şi de peste hotare.
Citește mai mult pe observator.tv!
Horoscopul Zilei, 19 august 2017. Gemenii au probleme la locul de muncă...