Hello Chef, episodul 3. Rețeta de pate de casă din ficat de pui a Roxanei Blenche. Ingrediente și mod de preparare

În cel de-al treilea episod al show-ului culinar Hello Chef, Roxana Blenche a făcut magie în bucătărie. A pregătit pate de casă din ficat de pui servit cu jelly de măr, chutney de gutui cu măr și pară, zmeură și salsa de mere Granny Smith, iar la desert, foi de plăcintă cu umplutură de măr și cremă de ou. Și dacă în prima emisiune și misiune Hello Chef a fost invitat Răzvan Babană, în cea de-a treia a urmat un alt Răzvan: Răzvan Fodor.

Răzvan Fodor este invitatul celui de-al treilea episod din emisiunea Hello Chef, alături de Chef Roxana Blenche și doctor Cezar

Antena1

În fiecare săptămână, chef Roxana Blenche și invitații ei încearcă să găsească echilibrul perfect între gust și sănătate prin folosirea celor mai bune ingrediente.

Cum acest lucru nu este ușor și aveau nevoie de un partener, au ales să meargă la sigur, la Kaufland, unde profită de varietatea și prospețimea produselor lor pentru a-i inspira pe telespectatori să își transforme bucătăriile în mici ateliere de gătit.

Iată cum începe aventura unei zile senine de început de vară. Se iau un bucătar, pe chef Roxana Blenche, și un medic cardiolog, pe doctorul Cezar, și se trimit la cumpărături în Kaufland pentru ingrediente, apoi îi așezi la masa de lucru pe bucătarul chef și pe invitatul său.

Ficatul, alimentul cu cea mai mare concentrație de nutrienți

Un pic ca la ea la Maramureș, un pic reinterpretată de însăși chef Roxana Blenche, rețeta de pate de casă din ficat de pui are următorii pași.

Începem cu ceapa albă pe care o tăiem Julien și o aruncăm într-o tigaie cu ulei, dar și cu puțin unt, ca să nu se ardă. Bibilim puțin ficatul, adică îl curățăm, iar dacă există și oameni care nu sunt mari fani ai acestui aliment, doctorul Cezar îi poate convinge de cât de sănătos este pentru organism.

„Ficatul are peste 500 de funcții în organism și este alimentul cu cea mai mare concentrație de nutrienți. Spre exemplu, conține Fier, care combate anemia, vitamina A, care îmbunătățește vederea, acidul folic, care crește fertilitatea, seleniu, necesar pentru tiroidă, vitaminele B, care ne protejează de stres și proteine necesare pentru creșterea musculară, piele, păr și unghii sănătoase”, a spus doctorul Cezar în emisiunea Hello Chef.

Odată curățat, așezăm ficatul peste ceapa din tigaie, iar ulterior punem puțină apă peste ei, plus semințe de anason, piper și puțină sare, la final.

Jelly de măr Granny Smith și chutney de gutui, preparate de Chef Roxana Blenche la Hello Chef

Pentru jelly-ul din mere Granny Smith, avem nevoie de mere, de unt, sare și foi de gelatină.

Mărul este tăiat cubulețe și este pus într-o tigaie încinsă cu unt. Gelatina se ține numai în apă rece, nu caldă, ca să nu se topească și să se hidrateze. „Gelatina s-a hidratat și când vezi că nu mai rămâne nicio urmă de ea în tigaie, înseamnă că e gata”, a explicat Chef Roxana Blenche, fostă concurentă Chefi la Cuțite.

Cât despre chutney-ul de gutui cu măr și pară, el se prepară cu zahăr, apă, mere verzi, gutui și pere. Despre gutui, numai de bine, spune doctorul Cezar.

„Sunt bune, de exemplu, anti-mahmureală. Dacă ai făcut o beție într-o noapte, îți bagi niște gutui la cuptor. Sunt foarte bune și pentru doamnele însărcinate, în prima parte a sarcinii pentru că taie greața”, a spus doctorul Cezar.

Oricine poate încerca acasă rețeta propusă, cu ingrediente care se găsesc pe rafturile Kaufland. Cu puțin exercițiu și urmând sfaturile Roxanei sau rețetele de pe Kaufland.ro, gurmanzii pot deveni la rândul lor chefi în bucătăriile de acasă.

Creativitatea se observă la final. Pentru plating vă puteți folosi de două linguri ca să puneți pe farfurie pateul de ficat, așa cum a procedat și Chef Roxana Blenche la Hello Chef.

„Trebuie să conturăm farfuria, să fie bine echilibrată. Trebuie să fie un raport între pate și celelalte ingrediente – chutney-ul de gutui și jelly-ul de măr, între piesa principală, adică acest pate, și restul ingredientelor”, a spus Chef Blenche.

Pentru a vedea cum au ales Roxana Blenche și doctorul Cezar ingredientele potrivite și pentru a găsi inspirație și în alte rețete, oricine poate intra pe Kaufland.ro.

Ultimele știri