Cel de-al nouălea sezon al cooking show-ului continuă să îi surprindă pe telespectatori atât cu mâncare tradițională, cât și cu preparate internaţionale, rămânând o sursă constantă de inspirație culinară pentru telespectatori.
În noul sezon, chef Roxana şi Chef Samuel sunt provocați de invitații din platou să gătească o farfurie tradiţională şi una internaţională, pe care să le reinterpreteze în stil fine dining și prin care să îi cucerască cu adevărat.
Primul invitat al sezonului 9 este Ramona Olaru, cea care a oferit și primul verdit pentru cei doi chefi. Iată ce preparate inedite s-au preparat în bucătăria Hello Chef în ediția din 22 februarie 2025!
Hello Chef sezon 9, 22 februarie 2025. Rețeta Roxanei Blenche pentru tocană de cartofi cu afumătură. Ce verdict a dat Ramona Olaru
În primul episod al sezonului 9 Hello Chef, chef Roxana Blenche și chef Samuel au pregătit pentru Ramona Olaru 4 rețete!
Ramona Olaru le-a dezvăluit chefilor faptul că și-ar dori să se bucure de o mâncare de cartofi cu afumătură și murături în saramură, dar și de o paella de pui sau cu legume, însă, pentru un meniu complet, chef Roxana Blenche și chef Samuel s-au gândit să îi mai pregătească încă două preparate inedite: tradițional delux cu fasole și ou poșat și choux cu înghețată de vanilie și sos de ciocolată.
Chef Roxana Blenche și chef Samuel au tras la sorți și și-au împărțit preparatele în felul următor: ea a ales să gătească tocană de cartofi cu afumătură și murături, în timp ce el a ales Choux cu înghețată de vanilie și sos de ciocolată.
Iată cum a preparat Roxana Blenche tocana de cartofi cu afumătură și murături!
Citește și: Hello Chef revine cu cel de-al nouălea sezon, sâmbătă, ora 14.30
Ingrediente tocana de cartofi cu afumătură
- ciolan de porc dezosat 1buc
- cartofi 1 kg
- foi dafin 1 g
- boia dulce 5 g
- ceapă galbenă 1 kg
- ardei kapia roșu 1 buc
- morcov după gust
- pătrunjel 1 legătură
- mărar 1 legătură
- pastă de tomate 100 g
- castraveți în saramură 500 g
- varză murată 1 buc
- ulei de floarea soarelui 100 ml
- pâine nefeliată
- sare
Mod de preparare
Se taie ciolanul dezosat în bucățele mici pentru a fierbe mai repede și apoi se pune cu ceapa la călit alături de morcov, boia, sare, piper, apă, pastă de tomate, foi de dafin. Ulterior se pune la fiert, iar după ce este gata se adaugă și cartofii tăiați cubulețe, dar și mărarul.
Se amestecă până când se obține o textură cremoasă, iar când totul este gătit se adaugă într-o farfurie și se ornează cu mărar sau pătrunjel după gust.
Ramona Olaru a fost captivată de toate gusturile celor patru preparate, însă a ales drept câștigătoare cele două preparate ale Roxanei Blenche, motiv pentru care scorul primei ediții este de 1-0!
Episodul integral este disponibil în AntenaPLAY!
Emisiunea Hello Chef sezonul 9 în fiecare sâmbătă, de la ora 14:30, pe Antena 1
Cel de-al nouălea sezon al cooking show-ului continuă să împletească armonios mâncarea tradiţională cu bucătăria internaţională, rămânând o sursă constantă de inspirație culinară pentru telespectatori. În noul sezon, chef Roxana şi Chef Samuel vor fi provocaţi de fiecare vedetă care le va fi alături în platoul Hello Chef să gătească o farfurie tradiţională şi una internaţională, ambele cu impact cu emotional pentru invitaţi, şi totodată, reinterpretate în stil fine dining de către cei doi chefi.
“Noul sezon Hello Chef e super fain, efervescent, vine şi cu noua mea schimbare de look. Părerea mea este că e cel mai fain sezon, ne-am închegat extraordinar, ca şi echipă, eu şi Sam, reţetele sunt super faine, atât tradiţionale, care sunt, de fapt, amintirile din copilărie ale invitaţilor, cât şi din străinătate, ce le-a plăcut foarte mult lor din zonele în care au călătorit. Ca de fiecare dată, şi în acest sezon am avut invitaţi deosebiţi, pe care abia aşteptăm să îi aducem în casele dumneavoastră, în fiecare sâmbătă, de la ora 14.30!”, dezvăluie chef Roxana Blenche.
La rândul lui, chef Samuel le Torriellec spune: „Pentru mine, noul sezon va fi wow! Eu şi Roxana avem o conexiune foarte specială, ne completăm foarte bine. Facem atât reţete uşor de încercat acasă, cât şi unele mai dificile, dar foarte bune ca sursă de inspiraţie. Ne-am distrat de minune la filmări, facem o echipă grozavă şi sperăm să aducem această bunădispoziţie şi în casele celor care ne urmăresc!”.
Şi în acest sezon, cei doi chefi vor împărtăşi experienţele lor gastronomice, dar şi personale, vor dezvălui momente importante din carierele lor şi vor explica semnificaţia culturală şi povestea din spatele fiecărui preparat. Tehnicile de gătit şi sfaturile esenţiale în bucătărie nu vor lipsi nici de această dată din sezonul care îi va avea ca invitaţi pe Ovidiu Lipan Ţăndărică, Ramona Olaru, Marian Godină, Vlad Craioveanu, Giulia şi Vlad Huidu, Anca şi DOC, Bella Santiago şi Nicu Grigore şi mulţi alţii.