Ediția 2 din Hello Chef, sezonul 9, a adus pe micile ecrane noi rețete savuroase! O nouă provocare i-a așteptat pe cei doi chefi, iar aceasta a venit din partea lui Valentin Sanfira.
Artistul celebru de muzică populară le-a dezvăluit chefilor faptul că și-ar dori să mânânce o varză călită „ca la Dănciulești” cu carne la garniță și o rață friptă cu sos de piper negru Singapore, însă pentru un meniu complet, chef Roxana Blenche și chef Samuel s-au gândit să îi mai pregătească încă două preparate excelente: roll de pulpă de rață confiată și mousse de ciocolată.
Citește și: Hello Chef revine cu cel de-al nouălea sezon, sâmbătă, ora 14.30
Hello Chef sezon 9, 1 martie 2025. Rețeta Roxanei Blenche pentru rață în sos de piper negru Singapore. Ce verdict a dat Valentin Sanfira
Chef Roxana Blenche și chef Samuel au tras la sorți și și-au împărțit preparatele în felul următor: ea a ales să gătească rața friptă cu sos de piper negru, în timp ce el a ales varza călită cu carne la garniță.
Iată cum a preparat Roxana Blenche rața friptă cu sos de piper negru!
Ingrediente rața friptă cu sos de piper negru
- piept de rață 2 buc
- pulpă de rață confiată 2 buc
- ardei verde 1 buc
- ardei roșu 1 buc
- ardei galben 1 buc
- piper negru boabe 10 g
- sos de soia 100 ml
- sos de stridii 100 ml
- amidon 50 g
- ouă 2 buc
- praf de cop 2 plicuru
- ulei floarea soarelui 1 l
- susan alb 30 g
- coriandru 30 g
- morcov
- varză
- ceapă verde 1 legătură
- ceapă roșie 1 buc
- orez Jasmine 100 g
- portocala 1 buc
- usturoi 1 căciulie
- ghimbir 1 rădăcină
- zahăr 30 g
- sare
Mod de preparare rața friptă cu sos de piper negru
Se taie varza, morcovul, ardeiul tricolor și ceapa roșie în bucățele și apoi se pun pe rând la prăjit în ulei încins. Între timp se taie și se condimentează pieptul de rață cu praf de copt, cu sare, cu piper, cu făină, cu amidon, cu un ou, se amestecă și se lasă deoparte pentru a deveni foarte fragedă.
Ulterior se bagă pulpa de rață la cuptor pentru a se încălzi puțin. Se pune orezul la fiert și se pregătesc legumele. Se amestecă ghimbirul, ceapa cu toate legumele prăjite anterior și cu usturoiul și apoi se trag împreună la tigaie cu tot cu piept. Se adaugă peste orez și apoi totul este gata.
Valentin Sanfira a fost captivat de toate gusturile celor patru preparate, însă a ales drept câștigătoare aperitivul de rață și mousse-ul de ciocolată, motiv pentru care scorul sezonului este de 2-1 pentru Roxana.
Iată și momentul verdictului!
Episodul integral este disponibil în AntenaPLAY!
Emisiunea Hello Chef sezonul 9 în fiecare sâmbătă, de la ora 14:30, pe Antena 1
Cel de-al nouălea sezon al cooking show-ului continuă să împletească armonios mâncarea tradiţională cu bucătăria internaţională, rămânând o sursă constantă de inspirație culinară pentru telespectatori. În noul sezon, chef Roxana şi Chef Samuel vor fi provocaţi de fiecare vedetă care le va fi alături în platoul Hello Chef să gătească o farfurie tradiţională şi una internaţională, ambele cu impact cu emotional pentru invitaţi, şi totodată, reinterpretate în stil fine dining de către cei doi chefi.
“Noul sezon Hello Chef e super fain, efervescent, vine şi cu noua mea schimbare de look. Părerea mea este că e cel mai fain sezon, ne-am închegat extraordinar, ca şi echipă, eu şi Sam, reţetele sunt super faine, atât tradiţionale, care sunt, de fapt, amintirile din copilărie ale invitaţilor, cât şi din străinătate, ce le-a plăcut foarte mult lor din zonele în care au călătorit. Ca de fiecare dată, şi în acest sezon am avut invitaţi deosebiţi, pe care abia aşteptăm să îi aducem în casele dumneavoastră, în fiecare sâmbătă, de la ora 14.30!”, dezvăluie chef Roxana Blenche.
La rândul lui, chef Samuel le Torriellec spune: „Pentru mine, noul sezon va fi wow! Eu şi Roxana avem o conexiune foarte specială, ne completăm foarte bine. Facem atât reţete uşor de încercat acasă, cât şi unele mai dificile, dar foarte bune ca sursă de inspiraţie. Ne-am distrat de minune la filmări, facem o echipă grozavă şi sperăm să aducem această bunădispoziţie şi în casele celor care ne urmăresc!”.
Şi în acest sezon, cei doi chefi vor împărtăşi experienţele lor gastronomice, dar şi personale, vor dezvălui momente importante din carierele lor şi vor explica semnificaţia culturală şi povestea din spatele fiecărui preparat. Tehnicile de gătit şi sfaturile esenţiale în bucătărie nu vor lipsi nici de această dată din sezonul care îi va avea ca invitaţi pe Ovidiu Lipan Ţăndărică, Ramona Olaru, Marian Godină, Vlad Craioveanu, Giulia şi Vlad Huidu, Anca şi DOC, Bella Santiago şi Nicu Grigore şi mulţi alţii.