Antena Căutare

CARTOFII PRĂJIȚI, o istorie DISPUTATĂ între francezi și belgieni! Cine i-a inventat și CUM?

Cartofii prăjiți sunt mâncarea preferată a multora, dar există o întreagă teorie despre cine i-a inventat și cum s-a născut ideea.

Cartofii prăjiți sunt mâncarea preferată a multora, dar există o întreagă teorie despre cine i-a inventat și cum s-a născut ideea.

Prima dintre variante spune că belgienii sunt cei care au descoperit acest fel de mâncare, undeva prin secolul al 17-lea. Atunci, cea mai comună mâncare era peștele, care de obicei era prăjit în ulei. Fiindcă apele erau înghețate iarna, oamenii au decis să prepare cartofi în locul peștelui.

O altă variantă spune că Antoine-Augustine Parmentier este cel care a introdus cartoful nu doar în Franța, ci în mai multe locuri din Europa. Tot el ar fi cel care a venit cu ideea cartofilor prăjiți. În timp ce se afla prizonier i-a venit ideea de a folosi cartofii din rația de mâncare pentru a-și varia alimentele. Astfel s-a născut ideea cu cartofii prăjiți.

Chef Florin Dumitrescu și-a lansat o linie de produse care îi poartă semnătura!... Chefii îți dezvăluie LUCRURI pe care nu le știai! Ingredientele-vedetă ale sezonului și deserturi preferate!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Iadul Bucătarilor nu e panică:). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/iadul-bucatarilor/. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/antena1official/?fref=ts, iar canalul nostru de YouTube este: http://www.youtube.com/Antena1AntenaTVGroup.

Nu în ultimul rând, puteţi urmări toate înregistrările integral pe AntenaPlayhttps://antenaplay.ro/iadul-bucatarilor.

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Citește și
x