Antena Căutare

Ovidiu Ionesi, un pasionat de gătit ne spune povestea unei bucătării vegetariene!

Fascinat încă de mic de ce se petrece într-o bucătărie, Ovidiu lucrează în prezent la un restaurant vegetarian din Cluj. Până aici însă, a schimbat mai multe locuri de muncă din dorința de a găsi bucătăria în care se simte cel mai bine, astfel că a lucrat și ca barman, ca manager asociat, a deschis o ceainărie. Spune că atunci când nu gătește, citește cărți de bucate vechi, despre bucătari celebri, caută rețete și se documentează despre diverse teorii culinare. Visul său este să aibă un restaurant în spatele unei case, în grădină

Fascinat încă de mic de ce se petrece într-o bucătărie, Ovidiu lucrează în prezent la un restaurant vegetarian din Cluj. Până aici însă, a schimbat mai multe locuri de muncă din dorința de a găsi bucătăria în care se simte cel mai bine, astfel că a lucrat și ca barman, ca manager asociat, a deschis o ceainărie. Spune că atunci când nu gătește, citește cărți de bucate vechi, despre bucătari celebri, caută rețete și se documentează despre diverse teorii culinare. Visul său este să aibă un restaurant în spatele unei case, în grădină.

1. Esti bucatar la un restaurant vegetarian. Cat success are un astfel de loc?

Ca bucatar la un restaurant vegetarian, cred ca un astfel de local are atat succes cat interesul oamenilor pentru o viata sanatoasa.

2. Tu esti vegetarian? Ai avut vreo perioada in care ai fost?

Nu sunt vegetarian suta la suta, dar in proportie mare sunt. Toti cred ca am avut o perioada in care am fost vegetarieni, cel putin in post.

3. Cum pregatesti meniul vegan? Te documentezi? De unde iti vin idei?

Simplu si natural, acestea fiind, pentru mine, pietrele de temelie ale unui meniu vegan. Pentru crearea unuia, da, ma documentez. Sursa de documentare este colectia mea de carti vechi de bucate, aceasta si munca mea de cercetare fiind locurile de unde imi vin idei.

4. De unde iti iei ingredientele pentru preparatele vii?

Majoritatea, pe cat e posibil, incerc sa mi le iau de la producatorii locali.

5. Vegetarianismul este o moda, un trend?

Vegetarianismul este un stil de viata. Deci, daca viata e la moda, atunci, da, se poate spune si asa.

6. Care este chef-ul tau preferat? Pe cine ai drept model profesional?

Nu am modele de niciun fel, deci nici profesionale, dar ma inspir de la natura, de la oamenii carora le gatesc, de la gusturile lor.

7. Cand te-ai apucat de gatit? Ce iti place sa gatesti cel mai mult?

M-am apucat de gatit de mic copil. Nu am un fel anume pe care imi place sa-l gatesc, ci imi place sa gatesc pur si simplu. Ceea ce gatesc este pe placul meu.

8. Ce faci in prezent, in ce alte proiecte esti implicat?

In prezent sunt implicat in restaurantul in care lucrez, in Cluj. Este singurul proiect caruia ma dedic momentan.

Două eliminări și un service greu, luni seara la “Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor”!... Valentina Ionescu de la ”Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor” are peste 40 de costume populare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Iadul Bucătarilor nu e panică:). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/iadul-bucatarilor/. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/antena1official/?fref=ts, iar canalul nostru de YouTube este: http://www.youtube.com/Antena1AntenaTVGroup.

Nu în ultimul rând, puteţi urmări toate înregistrările integral pe AntenaPlayhttps://antenaplay.ro/iadul-bucatarilor.

Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Citește și
Ultimele știri
x