Antena Căutare

Cine este Andrei Ungureanu, câștigătorul iUmor 2020. Povestea din spatele amuzamentului „Omului cu Tourette”

Andrei Ungureanu a câștigat sezonul 9 iUmor, reușind să-și transforme sindromul pe car eîl are într-o autoironie care a adus zâmbete pe buze juraților și publicului. Iată povestea „Omului cu Tourette”.

Andrei Ungureanu, pe scena Finalei iUmor 2020 Galerie
Cine e Andrei Ungureanu, câștigătorul sezonului 9 iUmor | A1.ro

Povestea din spatele amuzamentului brașoveanului Andrei Ungureanu a început încă din copilărie, când familia câștigătorului iUmor 2020 a descoperit că Andrei are sindromul Tourette.

Andrei Ungureanu a fost diagnosticat cu sindromul Tourette de la vârsta de 6 ani și de atunci tânărul a avut nevoie de o perioadă de acomodare, în care să se accepte pe al însuși și să accepte și reacțiile celor din jur:

„Am sindromul Tourette de la vârsta de 6 ani. Am avut nevoie de o perioadă mare de acomodare pentru că e destul de ciudat, ieșit din comun să te întlnești cu cineva și să te întrebe de ce faci așa", a declarant Andrei Ungureanu pentru Xtra Night Show.

Ce este sindromul Tourette, tulburarea de care suferă Andrei Ungureanu, câștigătorul iUmor 2020

Sindromul de care suferă Andrei Ungureanu este o tulburare ereditară neuropsihiatrică. Aceasta apare în copilărie și se manifestă prin ticuri vocale şi de mișcare.

„Tourette e atunci când corpul meu se mișcă involuntar, scoate sunete involuntar și vă înjură involuntar”, a povestit Andrei Ungureanu la preselecțiile iUmor.

Citește și: Finala iUmor 2020. Andrei Ungureanu, Omul cu Tourette, numărul de excepție care l-a impresionat pe Cheloo

Andrei Ungureanu a găsit o cale de scăpare în momentul în care oamenii îl priveau ciudat, din cauza sindromului său, și anume umorul. Tânărul a devenit cunoscut pe TikTok, unde și-a făcut cont pentru a le arăta oamenilor ce înseamnă să trăiești cu sindromul Tourette. Ulterior, Andrei Ungureanu a decis să vină la iUmor, cu același scop. Nu numai că a reușit să le prezinte oamenilor ce însemană sindromul, ci a devenit iubit de public și a câștigat premiul iUmor.

Cum a trecut Andrei Ungureanu peste prejudecățile celor din jur

„În copilărie am început mult să mă strâmb, apoi au apărut diferite sunete și, după adolescență, au devenit tot mai multe și tot mai dese. A fost mai greu puțin cu persoanele adulte. Ei credeau că fac intenționat. Încă sunt mulți care cred că fac intenționat pentru că sunt unele cuvinte care nu au niciun sens. Am început să glumesc despre asta și la locul de muncă și atunci mi-am dat seama că pot să fac asta decât să mă plâng. Le accept și le îmbrățișez. Asta a fost cea mai bună metodă", a mărturisit tânărul.

Citește și: iUmor 2020. Cât valorează marele premiu iUmor. Cu câți bani pleacă acasă Andrei Ungureanu

Deși are Tourette Andrei Ungureanu a avut și job-uri care țin de relații cu publicul. Câștigătorul iUmor și-a povestit experiența într-un call center.

Andrei Ungureanu s-a integrat perfect în societate, transformând-și sindromul într-o calitate, prin amuzament

"La interviu le-am spus că am sindromul Tourette, că e posibil să zic diferite chestii și totul a fost ok. La call center vorbeam foarte mult și simptomele nu se manifestau așa de mult. Oamenii au fost ok, m-au acceptat. Și oamenii au fost ok cu mine. Sunt cuvinte care rămân, cum ar fi cuvintele obscene, din păcate. Dar am pățit să-mi înjur șeful și să dau vina pe Tourette. În mare parte sunt eu, dar sunt momente când fac mai des și momente când fac mai rar. La Tourette este și o stare de remisie, apoi de agravare, mai ales dacă sunt stresat sau obosit", a povestit Andrei Ungureanu.

Citește și: Finala iUmor 2020. Cristi Manolescu a făcut show la superlativ cu glumele lui: "Îți mulțumesc pentru tot ceea ce ne-ai oferit"

Finala iUmor 2020 a adus telespectatorilor momente de stand-up comedy și roast-uri spectaculoase, iar cei 13 concurenți au suprins cu momente ce au spart barierele de până acum.

Gabriela Porumbacu, Alin Georgescu, Cristi Manolescu, Ștefan Nistor, Biba Struja, Geogiana Lupu, Ela Voineag, Petre Dănuț Irinel, Mădălin Ghioc, Mihai Tasici, Iasmina Negrea, Andrei Ungureanu și Fachirul din Periș au adus momente de excepție în fața juraților, însă unul singur putea să câștige, iar publicul a ales ca premiul să meargă la Andrei Ungureanu.

iUmor 2020. Cât valorează marele premiu iUmor. Cu câți bani pleacă acasă Andrei Ungureanu... Andrei Ungureanu, Omul cu Tourette, este câștigătorul iUmor, sezonul 9...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Citește și
Ultimele știri
x