Pisicile sunt animalele de companie ideale pentru oameni încă de acum 4000 de ani, ba chiar mai mult. Află mai multe curiozități despre pisici în articolul de pe a1.ro.
Un iubitor de animale care adoră pisicile și are deja una trebuie să fie pus în temă cu tot ce ține de comportamentul și nevoile micuței feline. Mai multe culturi din întreaga lume ne arată că pisicile sunt niște ființe misterioase. Iată câteva dintre lucrurile legate de comportament , caracteristici fizice și de influența lor în lume pe care nu le știai despre pisici.
10 curiozități despre pisici
1.Pisicile pot vedea noaptea de 5 ori mai bine decât oamenii, în special dacă ținta este în mișcare, chiar daca nu pot distinge atât de multe culori ca ochiul uman.
2.O pisică domestică sănătoasă poate atinge viteze de 31 km/h, dar nu poate menține un astfel de ritm mai mult de 1 minut.
3.Deși se crede ca egiptenii au domesticit primele pisici acum 4000 de ani, oamenii de știință au descoperit în Cipru mormântul unei pisici vechi de 9500 de ani
4.În lume există peste 500 milioane de pisici domestice și sunt recunoscute aproximativ 40 de rase.
5.Scoțienii au construit un monument în memoria unei pisici pe nume Towser, care a prins aproximativ 30.000 de șoareci în întreaga sa viață.
6.În Egiptul Antic, atunci când murea o pisică, proprietarii acesteia își rădeau sprâncenele. De asemenea, pisica era mumificată și așezată în mormântul familiei sau într-un cimitir de animale de companie. Pisicii îi erau alăturate și câteva mumii de șoricei.
7. Din punct de vedere biologic, creierul pisicii se aseamănă în proporție de 90% cu cel al omului. Regiunile din creier responsabile pentru emoții sunt identice la oameni și la pisici. De asemenea, pisicile eu aproximativ 300 de milioane de neuroni, spre deosebire de câini care au în jur de 160 de milioane.
8. Spatele arcuit al pisicii este folosit într-un sistem complex de limbaj corporal, de obicei asociat cu amenințarea. Arcul format este atât de ascuțit deoarece șira spinării pisicii conține aproximativ 60 de vertebre, în timp ce omul nu are decât 34 de vertebre.
9. Auzul pisicii este unul dintre cele mai fine din lumea animală. În timp ce ele pot auzi sunete aflate pe o frecvență de 65 kHz, auzul uman se oprește la doar 20 kHz.
10. Coada pisicii, respectiv poziția ei, indică foarte multe despre sentimentele și intențiile acesteia. Astfel, coada ridicată înseamnă fericire, zvârcolirea ei reprezintă un semn de amenințare, iar când pisica își ține coada în jos și aproape de corp înseamnă că se simte nesigură.
Citește și:
Ce trebuie să știi despre sterilizarea pisicii: preț, complicații și îngrijire după operație
Cele mai frecvente boli la pisici. La ce simptome să fii atent
Sursă foto: pexels.com