Iată câteva idei de depozitare pentru balcon. Toți românii care locuiesc la bloc vor găsi în articolul a1.ro modele și soluții ieftine de depozitare pentru balcon
Primăvară înseamnă idei proaspete de redecorare și reamenajare a întregii case. Astfel că noile idei se răsfrâng asupra locuinței și investițiile încep să apară, iar spațiul de depozitare nu pare a fi suficient. Dacă îți dorești ca locuința ta să nu arate înghesuită și încerci să depozitezi plantele de apartament și alte lucruri nefolositoare pe balcon, încă ai nevoie de reguli. Nu poți pur și simplu să formezi o grămadă pe balcon și să o faci să dispară doar prin simplu fapt că închizi ușa.
Vrem sau nu vrem, din dorința de a nu ne aglomera casele, cei mai mulți dintre noi folosim balcoanele pe post de spațiu de depozitare. Și n-ar fi nimic rău în asta, dacă nu l-am transforma într-un depozit inestetic, în care să nu ne facă plăcere să pășim, nici măcar atunci când simțim nevoia să stăm la aer.
Gândește-te că poate o să îți dorești să bei o cafea pe balcon sau musafirii tăi vor dori să iasă la o țigară. Depozitarea lucrurilor tale trebuie făcută calculat. Iată câteva idei care te-ar putea ajuta.
6 idei eficiente de depozitare pentru balcon
1.Băncuțe cu ladă de depozitare
Cea mai simplă metodă de a îmbina utilul cu plăcutul atunci când vine vorba de depozitare în balcon este dotarea acestuia cu una sau mai multe băncuțe prevăzute cu câte o ladă de depozitare ascunsă sub șezut. Astfel, vei putea aranja acolo nu doar obiecte mărunte, ci și lucruri mai mari, cum ar fi aspiratorul sau găleata pentru mop.
2. Etajere din lemn sau metalice
Cum cele mai multe dintre balcoanele apartamentelor sunt mici și mai ales înguste, este cam dificil să reușești să montezi un dulap spațios. Așa că dacă vrei să-i dai balconului tău un aspect cât mai plăcut, n-ar strica să cumperi sau chiar să construiești un dulap sau o etajeră adaptate dimensiunilor acestuia. Ai nevoie de câteva plăci de lemn și de puțină răbdare.
3.Comodă cu sertare
O astfel de piesă de mobilier te poate ajuta în organizarea balconului, fiind totodată destul de micuță cât să nu ocupe prea mult spațiu. Îți faci griji că nu se va asorta cu celelalte elemente ale decorului? Nu este cazul. Îi poți schimba aspectul într-un timp foarte scurt, fie cu ajutorul unor autocolante decorative, fie cu ajutorul unei vopsele spray, într-o culoare pe gustul tău.
4. Suport pentru flori
Într-un balcon mai spațios poți găsi loc și pentru un suport pentru flori mai voluminos, însă într-unul mic și îngust situația te obligă să cauți soluții mai compacte. Prima este utilizarea pervazului în calitate de suport. O altă idee ar fi folosirea unei scări din lemn ce poate fi transformată într-un suport pentru jardinierele si ghivecele cu plante. Cu toate acestea, cea mai eficientă și ergonomică soluție ramâne montarea unor polițe pe întreaga înălțime a uneia dintre laturile înguste ale balconului. Apoi le vei putea umple cu ghivece.
5. Cutii de depozitare
Atunci când vrei să ai suficient spațiu și să îți bei cafeaua, și să îți îngrijești florile, ar trebui să pui toate lucrurile pe care le ai de depozitat în cutii frumos colorate sau simple pe care le găsești la magazinele de specialitatea la prețuri destul de mici. Cu un design care se asortează cu restul mobilierului, cutiile de depozitare te vor ajuta să știi exact unde sunt toate mărunțișurile.
6. Măsuță de cafea cu spațiu de depozitare
Ce ai zice să profiți de cufărul acela imens cu design interesant și să îl transformi în ceva util? Poate fi folosit pe post de masă de cafea, iar în interior poți depozita uneltele tale de grădinărit pentru plantele de pe balcon sau revistele pe care le citești când îți servești cafeaua.
Citește și :
Amenajarea balconului. Cum transformăm pereții în grădini verticale
Amenajarea balconului în stil feng shui: Secrete pentru dragoste și spor
Sursă foto: pinterest.com
LEROY MERLIN lansează noua colecție de mobilier pentru grădină și balcon... Iedera diavolului: de ce e bine să o ai în apartament și cum se îngrijește...