Amenajarea balconului este parte importantă din amenajările interioare, iar adepții stilului Feng Shui au propriile secrete pentru amenajarea casei, cu scopul de a activa zone precum dragostea, bogăția sau cariera.
O zonă destul de neglijată mulți dintre este reprezentată de balcon, pe care, de multe ori, îl transformăm în spațiu de depozitare. Totuși, pentru că nu toți suntem atât de norocoși să locuim la casă, un balcon cu flori poate reprezenta cu succes un bun înlocuitor al unei grădini cu flori.
Fie că avem un balcon mic de apartament sau unul spațios, amenajarea balconului este importantă pentru că poate fi oricând un spațiu de relaxare, un loc aerisit în care să ne bem cafeaua sau în care să citim o carte.
Pentru cei care sunt tentați de principiile Feng Shui, există câteva sfaturi de care se pare că este bine să țină cont în amenajarea balconului.
Amenajarea balconului - cum poți aduce elementele Feng Shui
Feng Shui însemnă apă și vânt, așa că adu vântul și apa să-ți armonizeze spiritul aunci când faci amenajarea balconului.
Vântul (Feng) și apa (Shui) nu trebuie să lipsească, așa că te poți folosi de clopoțeii chinezești atât de delicați, confecționați fie din scoici, fie din lemn de bambus. Lasă vântul să îi facă să cânte!
Chiar dacă spațiul este îngust, va fi oricând loc pentru o mică sursă de apa, indiferent că se va concretiza într-o mini fântână sau doar într-un bol transparent cu o frunză de nufăr în el. Apa atrage energiile pozitive și le transmite mediului.
Amenajarea balconului în funcție de zonele Feng Shui
Adepții Feng Shui susțin că putem face amenajarea balconului lși a casei în general, așa încât să atragem ceea ce avem nevoie. Arta Feng Shui este reprezentată de 9 zone importante pentru fiecare dintre noi. Iată care sunt acestea și ce presuspune stilul feng shui în cazul fiecăreia:
1. Dragoste- pentru a avea o relație de cuplu satisfăcătoare: amenajați balconul cu flori galbene și roșii în ghivece de forme dreptunghiulare, de preferat poziționate în partea de est.
2. Carieră. Pentru carieră sunt recomandate de specialiștii feng shui, în partea de vest, pietre și decorațiuni din ceramică, pietre în forme rotunde în ghivece, flori albastre sau cele care simbolizează apa: orhidee, floare clopoțel.
3. Familie. Plante ce se înalță în sus, gen liane: bambus, sau chiar edera, puse tot în partea de est atunci când realizăm amenajarea balconului.
4. Tai Chi este o zonă ce trebuie lăsată liberă și ce trebuie neîngrădită de simboluri.
5. Bogăție. Pentru a atrage bogăția cu ajutorul feng-shui, puneți pe balcon ghivece cu mușcate sau gladiole, în partea de sud-est.
6. Copii și creativitate. Pentru acestea, în partea de vest a balconului puteți opta în a alege accesorii creative și manuale, sau chiar plante așezate pe suporturi rotunde.
7. Prieteni. Pentru a atrage prietenii și pentru a avea prieteni loiali, alegeți flori cu reflexii aurii și arginții, narcise sau lalele. Elementele și sculpturile din metal, sau din materiale prețioase sunt și ele recomandate.
Citește și: Balconul cu flori: Sfaturi și idei practice pentru amenajarea balconului
8. Recunoștința. Pentru a avea parte de recunoștință, amenajați balconul cu plante în culori tari, luminate, trandafiri, iasomie, poziționate spre sud.
9. Știință. Culori deschise în culorile soarelui precum. De asemenea, amenajarea unui colț, situat de preferință în partea de vest, cu un fotoliu relaxant pentru citire este și el binevenit!
Citește și: Amenajarea casei în stil Feng Shui. Reguli importante pentru echilibru și pozitivism
Calendar de grădinărit în luna mai. Cum scapi de păduchii plantelor, fără chimicale... Flori în ghiveci. Cum îngrijești mușcata, planta medicament, pentru înflorire abundentă...