Cele mai importante schimbări pe care le poți face într-o locuință în care te-ai mutat cu chirie

Să investești într-o locuință care nu este a ta nu pare a fi cea mai inspirată decizie, mai ales dacă simți că șansele de a sta acolo pe o perioadă mai lungă de timp sunt foarte reduse. În același timp, nu poți sta într-o casă care nu te reprezintă și nici nu îți oferă tot confortul de care simți că ai nevoie.

Sursa: Shutterstock

Să investești într-o locuință care nu este a ta nu pare a fi cea mai inspirată decizie, mai ales dacă simți că șansele de a sta acolo pe o perioadă mai lungă de timp sunt foarte reduse. În același timp, nu poți sta într-o casă care nu te reprezintă și nici nu îți oferă tot confortul de care simți că ai nevoie.

Acesta este și motivul pentru care sunt unele investiții pe care trebuie să le faci, iar partea bună este că nici nu le vei pierde pe drum, pe măsură ce te vei muta într-un alt loc.

Cele mai importante schimbări pe care le poți face într-o locuință în care te-ai mutat cu chirie:

1. Aerul condiționat

Poate părea la prima vedere un simplu moft, însă aerul condiționat este în realitate o necesitate într-o locuință, mai ales dacă iei în calcul faptul că unele veri pot fi caniculare, iar iernile foarte reci. Aerul condiționat îți poate asigura confortul de a trăi într-un mediu pe placul tău, dar asta nu înseamnă că trebuie să investești într-o locuință de care vei beneficia doar pentru o perioadă scurtă de timp. Poți să-ți achiziționezi un aparat de aer conditionat mobil, extrem de eficient pentru răcirea sau încălzirea unui spațiu generos, iar în acest fel vei evita și micul șantier din casă, dar îl vei putea lua cu tine oriunde altundeva te-ai muta în viitor.

2. Un laptop și un modem cu internet

Nu trebuie să depinzi de fiecare dată de internetul furnizat de locul în care stai, pentru că există posibilitatea să te trezești în anumite locuințe care nu au abonament la internet. Fie că ești student, fie că lucrezi, accesul la internet, atât în interes de serviciu, cât și pentru nevoi personale, este extrem de important. Pentru mobilitate, un laptop va fi mereu mai eficient decât un PC. Alături de acesta, ar trebui să iei în calcul și un modem cu internet, iar astfel nu vei mai fi legat niciodată de un loc fizic ca să te poți conecta și lucra.

3. Redecorează locul cu obiectele tale personale

Chiar dacă locuința nu este pe numele tău, asta nu înseamnă că nu îl poți transforma într-o adevărată casă. Modul în care știi să îți pui amprenta pe spațiu poate juca un rol foarte important, iar pentru asta trebuie să știi cum să îți redecorezi locuința în care stai cu chirie. Obiecte personale precum suveniruri din vacanțe, cadouri din partea unor persoane speciale sau care au o semnificație aparte, un tablou, câteva fotografii, o chitară și alte obiecte de acest fel, personale, trebuie să se regăsească în locuința ta.

4. Reamenajează locuința

De multe ori, există posibilitatea oferită de proprietar de a te putea bucura de noul tău spațiu amenajat așa cum îți place și te face să te simți confortabil. Acesta este și motivul pentru care imediat cum te muți trebuie să te gândești ce schimbări simple ai putea face în locuință ca să te simți acasă. Spre exemplu, poți muta biroul la fereastră, dacă asta te face să lucrezi sau să studiezi mai eficient sau poți muta patul din calea luminii de dimineață, dacă îți place să dormi până mai târziu.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Solis Images

Ultimele știri