Antena Căutare

Parchetul laminat, o reală provocare pentru gospodine. Ce trucuri sunt eficiente pentru o curățare corectă

Curățarea perfectă a parchetului reprezintă o adevărată provocare pentru gospodine! Iată câteva trucuri eficiente care îți poate face podeaua să strălucească.

Curățarea parchetului cu o cârpă moale Galerie
Parchetul laminat, o reală provocare pentru gospodine. | Shutterstock

Doamnele au parte de o adevărată provocare atunci când trebuie să curețe parchetul laminat. Pentru că este confecționat dintr-un material pretențios, parchetul le dă bătai de cap doamnelor care vor ca totul să fie perfect în casa lor.

Iată prin ce metode se poate obține o podea perfect curată și strălucitoare!

Citește și: Distanța la care trebuie așezat frigiderul față de perete. Altfel vei plăti mai mulți bani la factura de electricitate

Trucuri pentru o curățare corectă a parchetului laminat

Parchetul laminat este o alegere des făcută în ultimii ani datorită aspectului îngrijit și frumos pe care îl are. Cu toate acestea, în timp, podeaua poate căpăta forme de uzură cauzate atât de om, cât și de trecerea timpului atunci când vine vorba de culoare.

Deși procedura de curățare nu este foarte complicată, gospodinele care vor ca totul să fie pus la punct pot ține cont de câteva sfaturi esențiale care să le ușureze munca.

Unul dintre cele mai simple eficiente trucuri în acest sens este curățarea parchetului laminat cu un prosop de hârtie și apă. O soluție specială pentru parchet conține substanțe chimice care poate să distrugă rapid stratul protector, făcând zgârieturi și urme care nu se vor mai estompa niciodată.

Deși par mult prea puțin, un prosop moale din hârtie și apa pot face minuni. În primul rând, prosopul moale are rolul de a absorbi urmele de praf și de a curăța într-un mod delicat suprafața lucioasă a podelei.

Bineînțeles, atunci când este vorba de curățarea întregului parchet, și nu a unei mici porțiuni, este recomandată întâi aspirarea corectă a podelei și apoi ștergerea acesteia.

Praful și firmiturile care pot fi găsite la nivelului podelei sunt foarte periculoase pentru suprafața lucioasă a parchetului pentru că au o putere imensă de a-l zgâria.

Este esențial ca podeaua să fie aspirată cu atenție și apoi curățată fie cu o perie moale, fie cu prosoape de hârtie special concepute pentru podea.

Mopurile din microfibră și măturile cu perii extrem de moi sunt esențiale pentru curățarea podelelor, dar mai ales pentru păstrarea acestora în timp.

Citește și: De ce nu e bine să speli lenjeria intimă cu restul hainelor. Puțini știu cât de periculos e

În cazul în care considerați că apa nu este destul de puternică încât să curețe murdăria, reprezentanții Homes and Gardens, recomandă utilizarea oțetului alb pentru că este o soluție naturală care nu reprezintă un pericol pentru un astfel de tip de suprafață.

Și în acest caz se recomandă folosirea unui prosop de hârtie sau a unei cârpe moale care să nu zgârie suprafața.

O altă combinație eficientă care nu implică substanțe puternice din detergenții de pe piață este reprezentată de combinarea bicarbonatului de sodiu cu lămâie și apă. Acest amestec are puterea de a curăța foarte bine suprafețele și de a le proteja în același timp.

Se recomandă evitarea unor lavete de curățare abrazive pentru a nu zgâria parchetul, cea mai bună soluție fiind o cârpă moale și umedă sau un prosop de hârtie.

Citește și: Cum să scapi de petele galbene de pe perne. Trucuri de igienă care te vor scuti de multe probleme de sănătate

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x